Φενέκος: «Να επιστρέψουμε στο ένδοξο παρελθόν»

Δηλώνει αισιόδοξος όσον αφορά τον Σπόρτιγκ και την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει.  Ο πρόεδρος του Σπόρτιγκ, Στέλιος Φενέκος μίλησε στον Sentra 103,3 για το πια ήταν η κατάσταση στην ομάδα των Πατησίων, για το όραμά του και για το κατά πόσο αυτό είναι υλοποιήσιμο.

Για το ότι άνθρωποι του αθλητισμού θα πρέπει να επιστρέφουν σε αυτόν όπως έκανε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ:

«Οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να γυρίσουν στον αθλητισμό. Είναι οι μόνοι που μπορούν να τον καταλάβουν απόλυτα και όταν έχουν και τις τεχνοκρατικές γνώσεις κι έχουν πετύχει στη ζωή τους, διατηρούν οράματα και διατηρούν αυτή την αγάπη για το άθλημα είναι καλό να γυρνάνε στον αθλητικό χώρο».

Για το τι μπορούν να κάνουν ώστε να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ήταν:

«Ο Σπόρτιγκ έχει την τύχη να έχει παρελθόν. Εγώ ως ναυτικός θα μπορούσα να πω πως το παρελθόν για εμάς είναι ένας φάρος επαναπροσδιορισμού. Το παρελθόν είναι αυτό που μας δείχνει τον προσανατολισμό μας όταν χανόμαστε λίγο. Στόχος μας είναι να παντρέψουμε αυτό το ένδοξο παρελθόν με την τεχνοκρατική γνώση που υπάρχει σήμερα, ώστε να φτιάξουμε ένα σύλλογο κοινωνικής βάσης».

Πόσο εφικτό είναι αυτό το πλάνο:

«Εγώ είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι αρκετά γρήγοροι όλοι στην λήψη αποφάσεων στο ΔΣ. Όπως είναι μεγάλη η συνδρομή τους ως πρότυπα. Σήμερα στην οικονομική κρίση χρειαζόμαστε πρότυπα περισσότερο από ποτέ. Όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου που λειτουργούν ως πρότυπα στους αθλητές είναι μεγάλη υπόθεση».

Για το αν ο αθλητισμός έχει αντίκτυπο στην ζωή του:

«Αναπολώ το παρελθόν και λέω αν δεν ήταν ο αθλητισμός, αν δεν ήταν αυτός ο φάρος, θα είχα σφυρηλατήσει έτσι τον χαρακτήρα μου; Θα είχα κάνει αυτά που έκανα στην ζωή μου; Θα είχα διατηρηθεί μέσα σε ένα υγιές πλαίσιο κοινωνικού ανταγωνισμού με όλους τους φίλους και την παρέα; Φυσικά όχι. Τουλάχιστον μπορούμε να αναγνωρίσουμε τι μας έχει προσφέρει ο αθλητισμός. Σήμερα διάγουμε μια εποχή κοινωνικού μετασχηματισμού, ο αθλητισμός ήταν πάντα πεδίο κοινωνικής ομογενοποίησης, εκεί οι διαφορές αμβλύνονταν και επικρατούσαν τα υγιή αθλητικά συναισθήματα. Αυτό είναι αναγκαίο σήμερα στην εποχή μας».

Για το αν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα:

«Ακούγεται ρομαντικό και ίσως ουτοπικό. Ο Καρ είχε πει μια έκφραση το 1936 ότι η ουτοπία του σήμερα είναι ο ρεαλισμός του αύριο. Τι θα ήμασταν αν δεν είχαμε και λίγη ουτοπία στην ζωή μας;».

Τι κατάσταση βρήκαν ερχόμενοι στο Σπόρτιγκ:

«Το βασικό πρόβλημα για το Σπόρτιγκ ήταν ότι είχε ξεκόψει τις ρίζες του από το παρελθόν. Ο κόσμος του Σπόρτιγκ είχε φύγει. Επίσης δεν είχε μπορέσει να εντάξει την κοινωνία γιατί το Σπόρτιγκ είναι ομάδα των Πατησίων. Πολύς κόσμος που μένει στα Πατήσια δεν ξέρει που είναι το Σπόρτιγκ. Θα προσπαθήσουμε να επανασυστήσουμε το Σπόρτιγκ στις βάσεις του χωρίς να ακυρώνουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν αυτή την στιγμή».