13 χρόνια μετά “τίτλοι τέλους” για Γκίκα

Επειτα από 13 χρόνια ο Δημήτρης Γκίκας και το Ψυχικό θα πορευτούν χωριστά με τον σύλλογο να ανακοινώνει επίσημα αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικά:

“Υποστολή σημαίας μετά από 13 ολόκληρα χρόνια έχουμε στο Ψυχικό καθώς χώρισαν οι δρόμοι της ομάδας και του Δημήτρη Γκίκα. Ο 31χρονος φόργουορντ ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 1999 σε ηλικία 18 ετών και μετά από 13 χρόνια έφτασε η στιγμή… του αποχαιρετισμού. Ο Δημήτρης Γκίκας ήταν σημαντικό κομμάτι του Ψυχικού όλα αυτά τα χρόνια καθώς είχε σημαντική συμβολή τόσο στην άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ τη σεζόν 2006-2007 όσο και σε αυτή στη Γ’ Εθνική ένα χρόνο αργότερα. Η Α.Ε. Ψυχικού θέλει να ευχαριστήσει ολόθερμα τον αθλητή Δημήτρη Γκίκα για την άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και του εύχεται ό,τι καλύτερο στη συνέχεια.

Εις το επανιδείν φίλε…

Ο Δημήτρης Γκίκας μιλώντας για την αποχώρησή του από τον σύλλογο έκανε μία αποτίμηση της μακράς αυτής πορείας, αναφέρθηκε στην οικογένεια του Ψυχικού, ενώ επιχείρησε να ξεχωρίσει μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ του…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κάνοντας μία αποτίμηση της πορείας σου στην ομάδα, ποια θα ήταν αυτή; «Όταν ήρθα στο Ψυχικό δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η συνεργασία μου με την ομάδα θα κρατήσει 13 ολόκληρα χρόνια. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, όμως, καταλάβαινα πως η επιλογή μου να αγωνιστώ με τη φανέλα του Ψυχικού ήταν η καλύτερη δυνατή. Μπορεί να ακουστεί πολύ τετριμμένο, αλλά ήμασταν μια πραγματική οικογένεια. Όπως όλες οι οικογένειες είχαμε βέβαια και κάποιες κακές στιγμές, οι οποίες όμως ποτέ δεν επηρέασαν τις σχέσεις μας. Αντίθετα, τις δυνάμωσαν και έκαναν τη συνεργασία μας ακόμα πιο «γερή». Σίγουρα, το γεγονός ότι του χρόνου δεν θα φοράω τη φανέλα της ομάδας μου φαίνεται κάπως περίεργο. Ήταν για μένα τρόπος ζωής να πηγαίνω στο κλειστό του Ψυχικού κάθε μέρα για προπόνηση, κάνοντας την ίδια διαδρομή για δεκατρία χρόνια. Όλα τα καλά, όμως, κάποια στιγμή τελειώνουν. Έτσι έγινε και με το Ψυχικό…»

Τι σε κράτησε τόσα χρόνια στο Ψυχικό; «Οφείλω την παραμονή μου στην ομάδα τόσα χρόνια στην άριστη σχέση που είχα με τον πρόεδρο, Δημήτρη Χουλιαράκη, που με στήριξε σε καλές και κακές στιγμές. Η αποχώρησή μου από την ομάδα είναι μία απόφαση που λήφθηκε κοινή συναινέσει με τους ανθρώπους του συλλόγου. Φεύγω σαν φίλος και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ μου όσα έζησα ως μέλος της οικογένειας του Ψυχικού».

Υπάρχει κάποια στιγμή που ξεχωρίζεις από αυτά τα 13 χρόνια; «Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μία στιγμή. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις επιτυχίες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, είτε με την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ είτε ένα χρόνο αργότερα με τον προβιβασμό μας στη Γ’ Εθνική. Θα ήθελα, όμως, η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα να είχε συνδυαστεί με την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου της ανόδου στη Β’ Εθνική. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη. Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω πόσο τυχερός νιώθω που συνεργάστηκα με παίκτες, όπως ο Θοδωρής  Αποσκίτης, ο Μιχάλης Υφαντής, ο Βαγγέλης Λογοθέτης και ο Άκης Αρσένης. οι οποίοι είχαν  επιτυχίες και διακρίσεις στην Α1 και την Α2».