Μποχωρίδης: «Με χαμηλά το κεφάλι»

mpoxoridisΟ Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στο γήπεδο –στα «Δύο Αοράκια» που φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής ομάδας των Ανδρών (πέρυσι είχε κληθεί να βοηθήσει στην προετοιμασία του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας) με στόχο να διακριθεί στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών.

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Εχουμε δουλέψει αρκετά όλο το μήνα που πέρασε. Σίγουρα είχαμε κάποιες απουσίες γιατί έλειπαν τα παιδιά του Ολυμπιακού και είχαμε και κάποιους τραυματισμούς. Παρόλα αυτά έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, ενώ και στα τουρνουά που παίξαμε αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους και δείξαμε τι δυνατότητες έχουμε, ενώ είδαμε και τι χρειάζεται να διορθώσουμε εν όψει του Ευρωπαϊκού. Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία και με την ενσωμάτωση των τριών παιδιών νιώθουμε πως θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε στο Ευρωπαϊκό δυνατά».

Ο διεθνής γκαρντ κράτησε χαμηλούς τόνους όταν του ζητήθηκε να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας και είχε τους λόγους του… «Από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε να μην δηλώνουμε πως έχουμε στόχο το μετάλλιο όπως πέρυσι. Θέλουμε να πάμε χαμηλά το κεφάλι. Πέρυσι αυτή η ομάδα που ήταν με παίκτες γεννημένους το ’94 πήγε καλά, τερμάτισε 5η, αν και θέλαμε κάτι παραπάνω. Η 5η θέση ήταν καλή, όμως φέτος ειδικά που το Ευρωπαϊκό γίνεται στην χώρα μας θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, και αν το αξίζουμε να ανεβούμε και στο βάθρο».

Αναφερόμενος στο τελευταίο τεστ πριν τα επίσημα παιχνίδια, στο διεθνές τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» που θα διεξαχθεί από 3 ως 5 στα «Δύο Αοράκια», τόνισε: «Το τουρνουά είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί για πρώτη φορά θα μπορέσουμε να παίξουμε και με τα τρία παιδιά που ενσωματώθηκαν τελευταία. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να παίξουμε τα πρώτα μας παιχνίδια όλοι μαζί στο Ευρωπαϊκό. Εχουμε ακόμη τρία παιχνίδια για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό να είναι μαζί μας ο κόσμος . Είναι πάρα πολύ ωραίο να γίνεται ένα ευρωπαϊκό στην χώρα σου και θέλουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων και στο τουρνουά και στο Ευρωπαϊκό».