Οικονόμου: «Όλα ξεκινούν από την αμυντική προσήλωση»

Oikonomou-dhloseis-gia-papagouΚόντρα στον Παπάγο θα κλείσει το 2015 ο Ιωνικός Νίκαιας, που φιλοδοξεί να σημειώσει την τέταρτη σερί νίκη μπροστά στους φιλάθλους του και να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου. «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα» τονίζει ο Νίκος Οικονόμου. «Έχουμε μπει σε σειρά αρκετά δύσκολων παιχνιδιών. Το πρώτο ήταν με το Κορωπί εκτός έδρας, όπου είχαμε την συγκέντρωση μας σε υψηλό επίπεδο για πολύ μεγάλο διάστημα. Παίξαμε εξαιρετικά, αλλά πάλι για ένα τρίλεπτο χάσαμε την συγκέντρωση μας. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας. Τα κενά διαστήματα που έχουμε πρέπει να εξαλειφθούν και να βελτιωθούμε».

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Παπάγο, ο προπονητής του Ιωνικού επισήμανε: «Παίζουμε με τον Παπάγου που είναι μια ομάδα, η οποία διαθέτει έμπειρους παίκτες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εμείς, επειδή είμαστε μια ομάδα που σε κάθε παιχνίδι είναι και διαφορετικός ο πρωταγωνιστής στην επίθεση, αυτό πρέπει να κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε, αξιοποιώντας εκείνον τον παίκτη που είναι στην καλύτερη ημέρα επιθετικά. Επειδή η kosmos-ionikos-papagou-siteάμυνα είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αμυντική προσήλωση».

Ο Νίκος Οικονόμου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στήριξη του κόσμου που είναι αναγκαία για να ξεπεραστεί το εμπόδιο του Παπάγου. «Ο Παπάγου είναι μια σκληρή ομάδα, που μπορεί να κάνει την ζημιά, εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας όπως συνέβη και με το Ηράκλειο στην έδρα μας, όπου είχε παλμό και μας έδωσε την ώθηση για τη νίκη. Αν θέλουμε να μείνουμε στην κορυφή, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλες νίκες. Αν κερδίσουμε τον Παπάγου θα είναι μια ακόμη μεγάλη νίκη στον δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής».

Κάλεσμα στον κόσμο

Στο μεταξύ, ο Ιωνικός εξέδωσε και ανακοίνωση προς τον κόσμο του συλλόγου, ζητώντας τη συμπαράσταση του στον αυριανό αγώνα.

Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει:

«Το απόγευμα της Κυριακής (20/12, 5 μ.μ.) σας θέλουμε όλους δίπλα μας, για να φτάσουμε στη νίκη. Ο κόσμος είναι η δύναμη του Ιωνικού και η παρουσία όλων είναι πολύ σημαντική, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης, στο τελευταίο παιχνίδι για το 2015».