Τσάπας: «Γράφουμε τη δική μας ιστορία»

Ο Βαγγέλης Τσάπας μίλησε στην ΕΡΑσπορ (101,8) και στην εκπομπή «24 δευτερόλεπτα» μετά το τέλος του αγώνα με το Παγκράτι.

Αρχικά ερωτηθείς για το πώς νιώθει που ο Φάρος επικράτησε επί του Παγκρατίου με εξήντα έναν πόντους διαφορά (164-103), σπάζοντας το ρεκόρ πόντων στην ιστορία της Α2(το προηγούμενο το κατείχε ο Ηλυσιακός από τη σεζόν 1990-1991 με 143 πόντους, το ρεκόρ 100άρων στην ιστορία της Α2 και το ρεκόρ που υπήρχε από το 1970, αυτό των περισσότερων πόντων σε έναν αγώνα γενικά σ’ όλην την Ελλάδα είπε:
«To σημερινό ήταν ένα χαλαρό παιχνίδι καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ουσιαστικά σήμερα ήταν μία γιορτή όπως για παράδειγμα ένας αγώνας All Star game στο ΝΒΑ. Να σας εξηγήσω κάτι. Μετά τον αγώνα μας με τον Ηρακλή στον πρώτο γύρο χάσαμε την ευκαιρία, προηγούμασταν με είκοσι δύο πόντους και ηττηθήκαμε τελικά στην παράταση, να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση.

Οπότε από εκεί και πέρα ψάχναμε να βρούμε σε κάθε παιχνίδι και ένα κίνητρο όπως και άλλα γενικότερα κίνητρα για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι το Μάϊο στα πλέι οφ. Για να το πετύχεις αυτό επειδή το ρόστερ μας είναι πολύ γεμάτο έπρεπε να έχουμε κάποια κίνητρα όπως προανέφερα. Οι 100άρες που ήρθαν για παράδειγμα μετά από εκείνο το παιχνίδι ήταν ένα από αυτά τα κίνητρα».

Αναφορικά με την ήττα του Πανιωνίου από το Χολαργό και το ότι τα πλέι όφ παίρνουν…φωτιά ο Βαγγέλης Τσάπας τόνισε: «Εγώ συνεχίζω να επιμένω, το είχα ξαναπεί και μετά το τέλος της δικής μας αναμέτρησης ότι ο Πανιώνιος θα είναι ο πρωταθλητής».

Σχολιάζοντας το επόμενο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ηρακλή το ερχόμενο Σάββατο(29/40 επισήμανε: «Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ο Ηρακλής έρχεται εδώ για να πάρει το πρωτάθλημα όπως ήρθε και ο Πανιώνιος πριν δεκαπέντε μέρες. Εμείς έχουμε να χάσουμε στην έδρα μας τρία χρόνια. Και δεν είμαστε διατεθειμμένοι να χάσουμε το ματς σε καμία περίπτωση και αυτήν η πρόθεσή μας δεν αλλάζει ούτε από το γεγονός ότι είμαστε βαθμολογικά αδιάφοροι καθώς η τέταρτη θέση είναι δεδομένη και δεν αλλάζει, γιατί δεν ξέρει κανείς πώς θα πάνε τα πράγματα στο πρωτάθλημα και θέλουμε να έχουμε 1-1 νίκες με το Ηρακλή. Επίσης θα παίξουμε και για το γόητρο μας».

Σχετικά με το ποια στιγμή ξεχωρίζει στα τόσα χρόνια που είναι στο Φάρο δήλωσε: «Η πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος δε μπορεί να συγκριθεί με καμία επιτυχία. Πάρα πολλές ομάδες ανεβαίνουν από την Α2 στην Α1. Το γεγονός όμως να φτάσει μία ομάδα της Α2 στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το έχουν πετύχει στην ιστορία τρεις ομάδες. Ο Φάρος λοιπόν τα τελευταία χρόνια που είναι στις Εθνικές κατηγορίες έχει καταφέρει να γράψει τη δική του ιστορία.
Και σήμερα έγραψε άλλη μία ιστορία με όλα όσα πέτυχε. Θα σας αναφέρω κάτι για να καταλάβετε κάτι, Όταν ήμασταν στην Α ΕΣΚΑΝΑ αγωνιζόμασταν με ομάδες όπως ο Ιωνικός, ο Εθνικός και μας κορόιδευαν ότι εμείς δεν είχαμε ιστορία. Το στοίχημα από τότε ήταν να γράψουμε τη δική μας ιστορία και νομίζω ότι τη γράψαμε».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Ο Φάρος πρέπει φέτος να βρεθεί στον τελικό των πλέι οφ. Αυτό έχω πει και στους παίκτες μου. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχει αυτή τη στιγμή για να δείξει ότι το πολύ άσχημο ξεκίνημα της σεζόν ήταν απλά μία αδικία στον εαυτό μας. Μια ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να δίνει το εκατό τοις εκατό σε κάθε αναμέτρηση».

«Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το μπάσκετ από το Θεμιστοκλή Κερατσινίου ο οποίος δεν είχε καμία οργάνωση. Στην πραγματικότητα έως τότε ήταν πιο ιστορική από το Φάρο, δηλαδή είχε μεγαλύτερες επιτυχίες σε τοπικό επίπεδο. Οι άνθρωποι του Φάρου «αγκάλιασαν» την προσπάθεια και συνέβη αυτό που συνέβη. Σήμερα το ρεκόρ αυτό μπορεί να μη λέει και τίποτα από την άλλη όμως μπορεί να σημαίνει και πολλά. Όπως το ότι αφήνουμε το σημάδι μας. Και είναι όντως σπουδαίο μια ομάδα του δικού μας βεληνεκούς να αφήνει το σημάδι της».