Βουγιούκας: «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω»

Η συμβολή του καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν στον Ιωνικό Νικαίας ήταν μεγάλη. Ο Άλεξ Βουιγούκας μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου σχετικά με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι με την ΚΑΠ, τη γενικότερη εικόνα στο πρωτάθλημα, την προσωπική του απόδοση, το βαθμό ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και την τελική κατάταξη.

-Η σεζόν τελείωσε, 5η θέση. Ένα σχόλιο για την αγωνιστική εικόνα της Ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι.

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, η σεζόν ουσιαστικά είχε τελειώσει για μας, ούτε πέφταμε ούτε ανεβαίναμε. Έπρεπε να βρούμε ένα κίνητρο όπως σε όλα τα παιχνίδια για να βρούμε λόγο να κερδίσουμε. Βρήκαμε λόγο και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

-Γενικά, ήταν μια χρονιά περίεργη, με σκαμπανεβάσματα. Στο τέλος του Α’ Γύρου βρεθήκαμε 4οι από το τέλος, βρεθήκαμε έπειτα, 6 αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, να διεκδικούμε την άνοδο, με όποιες πιθανότητες μας αναλογούσαν. Μια οριακή ήττα από τον Εργοτέλη μας έβγαλε εκτός διεκδίκησης, τελικά τερματίσαμε 5οι. Ήταν δίκαιη η τελική μας κατάταξη; Μπορούσαμε κάτι καλύτερο;

«Σαν ανταγωνιστικοί αθλητές που είμαστε όλοι στην Ομάδα, πιστεύω ότι θα θέλαμε κάτι παραπάνω. Δυστυχώς όμως κάναμε κάποιες ήττες που δεν έπρεπε, ιδίως προς το τέλος και έτσι περιοριστήκαμε στην 5η θέση. Ευτυχώς, αφενός σώθηκε η Ομάδα, αφετέρου, τερματίσαμε σε μια αξιόλογη θέση, οπότε τώρα κοιτάμε για το μέλλον, για να δούμε που μπορεί να φθάσει η Ομάδα».

-Ήσουν από τους αθλητές που ήρθαν στο τέλος. Ξεκίνησες από τα μέσα του Α’ Γύρου να ανεβάζεις στροφές και έκανες έναν εντυπωσιακό Β’ Γύρο. Που οφειλόταν η θεαματική άνοδος στην απόδοσή σου και πως το κρίνεις αυτό;

«Μπήκα σε καλύτερη φυσική κατάσταση γιατί δεν είχα κάνει προετοιμασία με την Ομάδα. Μετά μου έδειξαν εμπιστοσύνη οι προπονητές μου, επειδή συνεργάστηκα με 3 αλλά και όλοι οι παίκτες καταλάβαμε ότι αν παίζει ο καθένας μας καλά, άρα παίζει καλά και η Ομάδα, οπότε…ήμουν ένα κομμάτι της Ομάδας που έπρεπε να παίζει καλά για να κερδίζουμε».

-Το γεγονός ότι ο Ιωνικός ηττήθηκε από ομάδες που είτε υποβιβάστηκαν ή τερμάτισαν κάτω από αυτόν αλλά παράλληλα κέρδισε και ομάδες που τερμάτισαν πάνω από αυτόν όπως τον Παπάγο, τι δείχνει αυτό ως προς την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος;

«Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα είναι η αλήθεια. Ήταν αρκετές οι ομάδες που κυνηγούσαν την άνοδο. Φαντάσου πως ήμασταν με 15 νίκες κι αν ήμασταν με 13 θα κινδυνεύαμε να πέσουμε κάποια στιγμή. Και προς το τέλος της χρονιάς, αν κάνουμε μερικές ήττες ακόμα, θα βρισκόμασταν σε κίνδυνο. Οπότε από τη μια στιγμή στην άλλη από εκεί που πήγαινες για άνοδο, μπορεί μετά από λίγο να κινδύνευες να πέσεις. Ευτυχώς, αποφύγαμε το δεύτερο και κυνηγήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε».

-Γενικότερα, θεωρείς ότι η βαθμολογία ήταν δίκαιη. Αν κρίνουμε, ας πούμε, απ’ όσους ανέβηκαν ή υποβιβάστηκαν;

«Το Περιστέρι έκανε μια προσπάθεια που φαινόταν από το καλοκαίρι πως είχε βάλει στόχο την άνοδο. Το Μαρούσι, χωρίς κάποιο μεγάλο budget, ή χωρίς κάποια μεγάλα ονόματα, κατάφεραν να κάνουν τεράστια υπέρβαση και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Τώρα, για όσους υποβιβάστηκαν, έπεσαν τόσες ομάδες, ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα που κάθε αγωνιστική δεν ξέραμε ποιος θα πέσει. Τελικά, οι ομάδες που έπεσαν, πιστεύω πως θα κοιτάξουν τι πρέπει να κάνουν για να ξανανεβούν πάλι στη Β’ Εθνική».

Σαν κατακλείδα, ένα μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις;

«Για τον κόσμο. Ο κόσμος μας στάθηκε σε κάποια δύσκολα παιχνίδια και τον ευχαριστούμε. Σίγουρα τους θέλαμε και σε άλλα παιχνίδια. Τους χρειαζόμαστε. Είναι ένας κόσμος που στηρίζει μια ιστορική ομάδα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Γούναρη και τον Νίκο Κότσιαρη γιατί έδειξαν ότι με εμπιστεύονται και για έναν αθλητή είναι ότι σημαντικότερο να βρεις έναν προπονητή που σε πιστεύει και θέλει να σε βοηθήσει να δείξεις αυτό που μπορείς να κάνεις».