Τουρνουά 3 on 3 διοργανώνει ο Μύτικας Λάρισας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας. Στο «2ο Street Basketball Tournament 3 on 3» μπορούν να πάρουν μέρος άνθρωποι απ’ όλες τις ηλικίες και η εγγραφή συμμετοχών θα γίνει μέχρι το Σάββατο, δηλαδή λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων.

Χθες πραγματοποιήθηκε και η συνέντευξη Τύπου του τουρνουά στα γραφεία του ΔΟΠΑΕΛ. όπου ο εκπρόσωπος των ακαδημιών του Μύτικα κ. Σαμολαδάς είπε μεταξύ άλλων: «Πέρυσι είχαμε 85 ομάδες και 250 παιδιά. Φέτος ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα. Το «3on 3» είναι η πιο διασκεδαστική και παρεΐστικη έκφραση για το μπάσκετ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μπασκέτα και μερικούς φίλους. Ο στόχος είναι στο βάθος με τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε μετά το All Star Game και την ημερίδα προσπαθούμε να επαναφέρουμε το μπάσκετ στην πόλη μας. Ένα άθλημα που έχει αγαπηθεί από τη Λάρισα. Ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο κρίσης να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να το αγκαλιάσουν. Οι φωνές των παιδιών το Σαββατοκύριακο να γεμίσουν τις ψυχές μας με χαρά και ελπίδα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Τσακίρης που ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε πως το μπάσκετ περνάει κρίση στη Λάρισα. Μπράβο στο Μύτικα γιατί προσπαθεί και είναι που θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι. Εμείς από την πλευρά μας σαν δημοτική αρχή θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια τέτοια. Αυτό το τουρνουά υπόσχομαι πως θα προσπαθήσουμε να γίνει θεσμός. Θα είναι μια γιορτή του μπάσκετ και θα γεμίσει η πλατεία».

Ο εκπρόσωπος της Goody’s, χορηγού της εκδήλωσης, κ. Βαλέττας είπε από τη μεριά του: «Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε και εμείς. Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που μας ενδιαφέρει. Σε μια περίοδο κρίσης το μόνο που μπορεί να μας φέρει κοντά είναι ο αθλητισμός. Γιγαντώνεται στις δύσκολες καταστάσεις. Το μπάσκετ μάλιστα δεν θέλει και πολλά πράγματα. Με μια μπασκέτα και λίγα τετραγωνικά το πάρτι ξεκινάει. Έτσι θα γίνει στην Κεντρικη πλατεία».

Ο κ. Μπαρμπούτης, εκπρόσωπος των ΣΜ Λάρισα, δήλωσε: «Η χαρά είναι δική μας που είμαστε χορηγοί και φέτος. Ξεκίνησε πέρυσι σ’ έναν χώρο που ήταν απλά πάρκινγκ και στήθηκε ένα μπασκετικό πάρτι από παιδιά. Η μπασκετούπολη Λάρισα πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο της. Θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες. Ας γίνει θεσμός στη Λάρισα και να ξέρουν όλα τα παιδιά πως θα περιμένουν τέτοιους αγώνες κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ο προπονητής των ακαδημιών του Μύτικα κ. Σαλεπτσής τόνισε: «Έχουμε εφτά κατηγορίες αθλητών. Έχουμε μοιράσει σε όλα τα σχολεία δελτία συμμετοχής και όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ακόμα και το πρωί του Σαββάτου. Το Σάββατο θα γίνουν τα προκριματικά και την Κυριακή τα τελικά. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Περιμένουμε και μεγαλύτερες ηλικίες».

Τέλος, ο υπεύθυνος του διαφημιστικού κομματιού, κ. Νταϊλιάνης ανέφερε: «Θεωρώ πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Η προσπάθεια αυξάνεται με τέτοιες διοργανώσεις. Αν γίνει θεσμός θα υπάρχουν και μεγαλύτερες συμμετοχές σιγά – σιγά. Οι αρχές της πόλης καλό είναι να βοηθούν όσο μπορούν περισσότερο. Είναι μια ομαδική δουλειά. Το μπάσκετ της Λάρισας περνάει κρίση και σίγουρα θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις ακαδημίες της. Εμείς έχουμε την ευθύνη του διαφημιστικού κομματιού και όπως και στο μπάσκετ έτσι και στην διαφήμιση καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας καταστάσεις low badget οπότε κάθε συμμετοχή και προσφορά εθελοντική είναι σημαντική».

Πηγή: eleftheria.gr