20 μολότοφ στον Χολαργό, 10 συλλήψεις απ’ την αστυνομία…

Σε… πεδίο μάχης ήθελαν να μετατρέψουν κάποιοι το κλειστό του Χολαργού, εκμεταλλευόμενοι την αναμέτρηση ανάμεσα στον Χολαργό και την ΑΕΚ στο πλαίσιο της Β’ εθνικής. Η συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, ωστόσο – με τη συνδρομή της διοίκησης του συλλόγου του Χολαργού – απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς στους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ στους χώρους γύρω απ’ το γήπεδο εντόπισαν (και συνέλαβαν) 10 άτομα τα οποία κουβαλούσαν πάνω τους ολόκληρο… οπλοστάσιο! Ένα ολόκληρο κιβώτιο με 20 μολότοφ, καθώς και άλλα αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στην… μάχη με τους οπαδούς της ΑΕΚ, είναι μεταξύ των κατασχεθέντων όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που προχώρησε στη σύλληψη των κατόχων όλων των ανωτέρω και σχημάτισε εναντίον τους δικογραφία…

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (7-4-2013) και πριν την έναρξη προγραμματισμένου αγώνα καλαθοσφαίρισης Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού, εντοπίσθηκε πλησίον του Γυμναστηρίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. ομάδα οκτώ (8) ημεδαπών ηλικίας 21 έως 33 ετών να κατέχουν ένα (1) πλαστικό κιβώτιο που περιείχε είκοσι (20) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ) και συνελήφθησαν.

Επίσης λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. στον προαύλιο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων ένας (1) 33χρονος ημεδαπός να κατέχει έναν (1) υαλοθραύστη και ένα (1) σπρέι πιπεριού και συνελήφθη.

Την ίδια ώρα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πλησίον του Γυμναστηρίου ένας (1) 35χρονος ημεδαπός να κατέχει εντός αυτοκινήτου, το οποίο μόλις είχε σταθμεύσει, μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο και ένα (1) σπρέι και συνελήφθη.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της παράβασης των Διατάξεων «σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες» και παράβαση των Νόμων «περί όπλων», «περί εξωσχολικού αθλητισμού», «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και «περί ίδρυσης οργάνωσης και λειτουργίας αθλητικών επαγγελματικών ενώσεων».

Δικογραφία σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.».