Ο Γιάννης Ελευθεριάδης αναλύει το παιχνίδι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Η Εθνική Ανδρών δίνει απόψε (24/2, 21.00) τον δεύτερο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 στην Τούζλα με την Βοσνία Ερζεγοβίνη και ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Ελευθεριάδης, αναλύει το παιχνίδι του αντιπάλου και εντοπίζει τα σημεία που θα κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα.

«Η Βοσνία είναι μια ομάδα που αρέσκεται πολύ στο σετ παιχνίδι και χτυπάει πολύ στο λόου ποστ παιχνίδι, κυρίως με τον Χαλίλοζιτς ο οποίος είναι ένας mobile ψηλός, μπορεί να παίξει πάρα πολύ καλά στο λόου ποστ, με πολλά fakes και δίνει πάρα πολλά πικ εν ρολ, τα περισσότερα από τα οποία είναι slip.

Από ‘κει και πέρα, έχουν πρόβλημα στους χειριστές, δεν έχουν καλούς με την μπάλα στα χέρια, έχουν έναν πραγματικό χειριστή, τον Αντάμοβιτς και από ‘κει και πέρα πηγαίνουν με κάποια τρικ, με δεύτερα και τρίτα γκαρντ.

Γενικά αρέσκονται στο πικ εν ρολ και στα spot up σουτ. Είναι ομάδα η οποία έχει πρόβλημα στο αμυντικό της τρανζίσιον και ενώ έχουν τεράστια μεγέθη, η πεντάδα τους πολλές φορές έχει τέσσερα παιδιά με ύψος πάνω από δύο μέτρα, έχουν πρόβλημα στην close out επίθεση.

Στηρίζονται πολύ στο σουτ του Ατιτς και όσον αφορά την λόου ποστ επίθεση, ο δεύτερος ψηλός τους είναι ο Στιπάνοβιτς ο οποίος είναι πολύ δυνατός και πάει μέσα από επιθετικά ριμπαόυντ και λόου ποστ παιχνίδι.

Ο Λάζιτς είναι ένας από τους καλύτερους φόργουορντ που έχουν και πολύ καλός στην close out επίθεση και πολύ καλός σουτέρ, ενώ υπάρχει και ο γνωστός μας Μιλόσεβιτς.

Εμείς το πρώτο και κύριο είναι να εμφανιστούμε όσο πιο επιθετικοί μπορούμε στα πικ εν ρολ τα οποία στήνουν, να πιέσουμε τις μπάλες και ειδικά στους χειριστές που όπως είπα έχουν τεράστιο πρόβλημα, ώστε να χαλάσουμε τα συστήματά τους και να τους βγάλουμε έξω από το “5-5” παιχνίδι  το οποίο επιθυμούν. Από ‘κει και πέρα να πάρουμε τα ριμπάουντ και να πάμε κόντρα επίθεση. Να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και να μην τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό από κάποια δικά μας λάθη».