Κουφός: «Τιμή να αγωνίζομαι για τη χώρα μου»

Η παρουσία του στην Εθνική ομάδα αποτελεί μεγάλη τιμή. Ο Κώστας Κουφός παρά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ανακοίνωσε με ενθουσιαμσό την επικείμενη συμμετοχή του με την επίσημη αγαπημένη. Ο 22χρονος σέντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, για τις αλλαγές που υπάρχουν σε αυτή, αλλά και για τον προσωπικό του στόχο.

Αναλυτικά:

-Μετά από έναν χρόνο “απουσίας”, επέστρεψες στην Εθνική…

«Είναι τιμή μου να είμαι μέλος μιας τόσο σπουδαίας ομάδας και είναι τιμή μου να αγωνίζομαι για τη χώρα μου. Είμαι ενθουσιασμένος και είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο το συναίσθημα όταν είσαι ομογενής. Είμαι εδώ για να παίξω σκληρά και να κάνω ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσω την ομάδα».

-Οι απουσίες φέτος είναι πολλές και σημαντικές…

«Είναι σπουδαίοι παίκτες όλοι όσοι απουσιάζουν φέτος από την Εθνική. Είναι σημαντικά τα κενά τους, αλλά έχουμε πολλούς νέους παίκτες που έρχονται από πίσω και οι οποίοι θεωρώ ότι είναι πολύ παραγωγικοί».

-Νιώθεις πως παρά τις αλλαγές η Εθνική ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας;

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα… Μόλις δώσαμε τα πρώτα φιλικά. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες, νέο προπονητή, νέα φιλοσοφία και ακόμη προσπαθούμε να δέσουμε ως ομάδα. Δουλεύουμε πολύ καλά και είμαι αισιόδοξος…».

-Ο δικός σου στόχος ποιος είναι;

“Προσωπικός μου στόχος είναι να δουλεύω σκληρά, να παίζω σκληρά και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει”.

-Το 2009 κατέκτησες με την Εθνική το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκε της Πολωνίας. Τι σου έχει μείνει από τότε;

«Ηταν πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα η Πολωνία, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω ότι είναι κάτι μακρινό… Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και να δούμε τι καλό μπορούμε να κάνουμε εκεί…».

-Υπάρχουν διαφορές σε ότι αφορά τη φιλοσοφία από την τεχνική ηγεσία;

«Ναι, είναι λογικό… Ο κ. Ζούρος είναι νεότερος κόουτς, ξέρει όμως πολύ καλά τι κάνει. Έχει αμεσότητα με εμάς και έχει αυτοπεποίθηση, όπως επίσης μας δείχνει ότι μας πιστεύει. Είναι σημαντικά στοιχεία».