To review της αγωνιστικής (Α2)

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν χωρούν πολλά λόγια, αφού όσα έγιναν είναι για γέλια και για κλάματα!

Ο MVP της αγωνιστικής:  Μπορεί ο Σάββας Ηλιάδης να ήταν εξαιρετικός και να σημείωσε μία ακόμα  30άρα, αλλά ο Κώστας Μπεχλιβάνης ήταν καταλυτικός για την πρώτη  εντός έδρας νίκη του Πιερικού. Εκτός των 25 πόντων που σημείωσε (5/7 διπ., 5/6 τριπ., 5ασ., 1 κλ.) και τα καλά ποσοστά του, ήταν αυτός που πέτυχε το καθοριστικό καλάθι δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής: Δεν χωρά καμία αμφιβολία! Το ματς ανάμεσα στην Κηφισιά και τον Απόλλωνα γράφτηκε στην ιστορία!  Παιχνίδι Α2 μετατράπηκε σε ματς ανοιχτού γηπέδου. Με τέσσερις παίκτες να αντιμετωπίζουν άλλους τέσσερις. Προπονητής vs  βοηθού, ο Βετούλας να δίνει οδηγίες από την πόρτα της τουαλέτας και οι συμπαίκτες των αθλητών να παρακολουθούν τον αγώνα ως θεατές. Οι διαιτητές διέγραψαν τα φάουλ από το λεξιλόγιο τους (δεν μπορούσε άλλωστε να αποβληθεί κάποιος με 5 φάουλ) με αποτέλεσμα να θυμηθούν όλες τις άλλες παραβάσεις.  Το παιχνίδι έδειχνε να είναι διαφήμιση και έγινε! Όχι όμως έτσι όπως θα ήθελαν όλοι οι μπασκετικοί!

Το καλάθι της αγωνιστικής: Αν και τη τριπλέτα Κακιούζης, Ψυλέας, Γιαννακόπουλος πέτυχαν πάνω από τους μισούς πόντους του Λαυρίου, ο Παύλος Καρβούνης σημείωσε ένα καλάθι και καθοριστικό. Ο έμπειρος πλέι μέικερ πέτυχε από τα 7.30 μέτρα το νικητήριο καλάθι των γηπεδούχων.

Η τάπα της αγωνιστικής:  Οποια ελπίδα είχαν οι Ικαροι Σερρών για νίκη στη Λευκάδα εξανεμίστηκε 1’16’’ πριν από το τέλος του αγώνα από την τάπα του Βασίλη Βαγενά σε σουτ τριών πόντων του Κώστα Τότσιου.

Οι… ήρωες της αγωνιστικής:  Αυτήν την αγωνιστική έχουμε τους περισσότερους «ήρωες» από ποτέ. 8! Ξεκινάμε, Νικητάκης, Μοσχοβίτης, Λυμπερόπουλος και Κουκουνιάς από την Κηφισιά και Θανόπουλος, Δανιήλ, Καπερώνης και Πετρόπουλος από τον Απόλλωνα. Οι 8 αθλητές ήταν όσοι απέμειναν για να παίξουν στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Αποτέλεσμα οι άνθρωποι έπαιξαν χωρίς ανάσα, ίσως έπαιξαν και για δύο παιχνίδια μαζί. Αν μη τι άλλο, έζησαν μια μοναδική εμπειρία!!!

Η τεχνικής ποινή της αγωνιστικής! : Και όμως, υπάρχει και τέτοιο βραβείο με τόσες που δίνονται πλέον πρέπει να ξεχωρίσουμε την «καλύτερη»!! 1.57’’ πριν από το τέλος στο ματς του Λαυρίου,  ο Κακιούζης ζητά φάουλ (και δίκαια, μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο που έχουμε ανεβάσει)  δέχεται την τεχνική ποινή και ο Αθανασόπουλος  μιλάει στο διαιτητή λέγοντάς του ότι δεν σφυράει καλά και για… δώρο δέχεται και αυτός τεχνική ποινή!

Το… φρένο της αγωνιστικής: Η Λευκάδα απέδειξε αυτό που ακούγεται από την αρχή του πρωταθλήματος. Ότι οποίος περάσει από εκεί είναι φαβορί για την άνοδο. Οι Σερρές ήταν το πρώτο μεγάλο θύμα της έδρας τους.

Ο διχασμός: Τεφτίκης από τη μία Σώμος και Μαλανδρής από την άλλη. Ο Πανελευσινιακός τα έχει με τον πρώτο, ο Αμύντας με τους δύο υπόλοιπους. Προκλητική διαιτησία ο μεν, χειρουργικά σφυρίγματα ο δε…   Η διαφορά είναι ότι ο Πανελευσινιακός έχει απηυδήσει με τον συγκεκριμένο ρέφερι…

Το παράλογο της αγωνιστικής:  Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος δέχτηκε μια αγκωνιά, αλλά δεν ανταπέδωσε.  Και επειδή δεν ανταπέδωσε, κάτι που δείχνει ολοκάθαρα το βίντεο (μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις), είπαν να του κρατήσουν το δελτίο, αφού οι διαιτητές… είδαν και έγραψαν στο φύλλο αγώνα (κάτι σαν οφθαλμαπάτη ένα πράγμα)  ότι και εκείνος χτύπησε τον Κρόλο. Τώρα, οι άνθρωποι της Κηφισιάς τρέχουν να βρουν το δίκιο τους…