720′ “full” μπάσκετ στο 3on3 της Λευκάδας!

Scooky, Πρεβεζάνοι, Αυτοκράτορες, Basketball Legends και πολλά άλλα… περίεργα ονόματα είχαν την τημιτική τους στο 1ο “3on3 Basketball Tournament” που διεξήχθη στη Λευκάδα το περασμένο σαββατοκύριακο. Ένα 3on3 στο οποίο συμμετείχαν περισσοτέροι από 134 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, λάτρεις του μπάσκετ, ενώ παρόντες ήταν κι οι Νίκος Πέττας και Στράτος Τσαμπής.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 34 ομάδες στις κατηγορίες 10-14, 15-17 και 18+ ετών. Scooky, Νυχτερίδες, Αυτοκράτορες, Basketball Legends, Πρεβεζάνοι, The masters, Flyers & Άγριες Ορχιδέες για την κατηγορία 10-14, Avengers, Βόνιτσα Team, 3 cents, Απαράδεκτοι, Κολέηδες, Ανακτορίστας, Νυδρί, Αλχημιστές, Πειραιώτες, Fantastic 4 για τους 15-17 ετών ενώ Sporting, Άπαιχτοι, Rudra’s eyes, Rockets, L.A. Shakers, Βόνιτσα, Buffalo, Excess Heat, Καρχαρίες, Απαράδεκτοι, Frapeiros, Deportivo, Kamikazi, Masters, Μπέμπηδες και Haliens διαμόρφωσαν την κατηγορία 18+.
Scooky, Πρεβεζάνοι και Αυτοκράτορες κατέλαβαν την 1η, 2η & 3η θέση αντίστοιχα στη μικρή κατηγορία, Απαράδεκτοι, Αλχημιστές και 3 cents ομοίως για τους έφηβους ενώ στους άντρες νικήτρια ανακηρύχτηκε η ομάδα του Sporting με τους Kamikazi και τους Άπαιχτους να ακολουθούν.

Τις βραβεύσεις και τις απονομές τρόπαιων, μεταλλίων και δώρων έκαναν ο χρυσός χορηγός και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Θανάσης Καββαδάς και ένας εκ των ανθρώπων που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στον αθλητισμό αυτού του τόπου, ο μέγας χορηγός με εκπρόσωπο την κ. Σοφία Σταύρακα ενώ η κ. Σοφία Αραβανή ως εκπρόσωπος του Α.Ο. παραχώρησε τη θέση της στον κ. Μιχάλη Κονιδάρη, γυμναστή του ΑΣ Φίλανδρος.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μετά από περίπου 720’ στο παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκάδας. Μια επιτυχία που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή των μεγάλων και μικρών χορηγών της αφίσας καθώς και του μέγα χορηγού της διοργάνωσης «Wish bars» από τα Ζαχαροπλαστεία Σταύρακας, όπως και των δύο χρυσών χορηγών (εμπόριο ποτών Καββαδάς και Μονόγραμμα, prints & events). Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον ΑΟ του Δήμου Λευκάδας για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου, στην κ. Σοφία Αραβανή, για την πολύτιμη συμβολή της καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, στους εθελοντές του ΑΣ Φίλανδρος καθώς και στον γιατρό του αγώνα κ. Στάθη Κατωπόδη για την διήμερη παρουσία του, αφιλοκερδώς. Η κάβα ποτών Καββαδάς και τα S/M Βεργίνης φρόντισαν για την αδιάκοπη παροχή των αθλητών με νερά και χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όπως και τα Ζαχαροπλαστεία Σταύρακας για την δωρεάν διάθεση φυσικών ενεργειακών μπαρών Wish bars.

Με δηλώσεις του, ο Νίκος Πέττας, αμέσως μετά τη λήξη του τουρνουά ανέφερε: «Οι δύο αυτές μέρες του 3on3 ήταν πραγματική γιορτή για εμάς. Όταν ξεκινήσαμε να το διοργανώνουμε όλο αυτό, ούτε εγώ, ούτε ο Στράτος φανταζόμασταν την επιτυχία που θα σημείωνε μια τέτοια πρωτοβουλία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας στήριξαν σ’ αυτή μας την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον κόσμο που αγκάλιασε τη διοργάνωση μας χωρίς τοπικισμούς και άλλες έννοιες που δεν συμβάλλουν με τον αθλητισμό. Σας ευχαριστούμε όλους και δεσμευόμαστε να ανανεώσουμε σύντομα το ραντεβού μας». Ο Στράτος Τσαμπής από την πλευρά του, θέλησε να σταθεί στη συμβολή όλων όσων συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτή, λέγοντας: «Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, τον Δήμο Λευκάδας και όλους όσους αποτελούν μερίδιο της επιτυχίας αυτής της διοργάνωσης. Η συμμετοχή τόσων ανθρώπων ήταν πολύ σημαντική για εμάς, δυο αθλητές που δεν κατάγονται από τη Λευκάδα κάτι που αποδεικνύει πως η αγάπη για το άθλημα αυτό αρκεί και δεν αφήνει χώρο για καμία κακόβουλη κριτική. Το μπάσκετ τόσο για   εμένα όσο και για τον Νίκο είναι παιχνίδι , έτσι το αντιμετωπίζουμε κι έτσι θέλουμε να παραμείνει».