90 μέρες για το τζάμπολ του Παγκοσμίου!

Πρωταθλήματος Βετεράνων, στις 12 Ιουλίου και η προετοιμασία για μια διοργάνωση τεραστίων διαστάσεων (με δεκάδες ομάδες και χιλιάδες αθλητές) κυλά σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και η Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Maxibasketball Θεσσαλονίκη 2013 (12- 21 Ιουλίου), παρουσίασαν τη διοργάνωση καθώς και το εθελεντικό της πρόγραμμα, στο Ολυμπιακό Μουσείο, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Υποδέχθηκαν δύο στελέχη της FIMBA, τον Φιλανδό Γιούχα Βετάνεν (CEO Europe FIMBA) και ο Σλοβένος Βίνσενς Μπούταλα (επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής Maxibasketball), που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν σχετικά με την προετοιμασία. Ο Γιούχα Βετάνεν δήλωσε ενθουσιασμένος από την ποιότητα των εγκαταστάσεων καθώς και τη λειτουργία της διοργάνωσης σε κάθε επίπεδο και τόνισε ότι, «όταν πριν από απτά χρόνια συμφωνούσε στην ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο  εσσαλονίκη, ήξερε ότι
έκανε το σωστό».

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος κ. Θανάσης Παπαγεωργίου και έδωσε το παρών ο υπουργός Μακεδονία- Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου, αρωγός στην προσπάθεια διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στο σχετικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη ως πόλο έλξης βετεράνων αθλητών από όλο το κόσμο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του μελών του Συνδέσμου για την προετοιμασία της διοργάνωσης και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά.

Στην παρουσίαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης καθηγητής κ. Γιώργος Δογάνης και η κα Χριστίνα Ευαγγελινού, πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κ. Πάρης Πετράς παρουσίασε ορισμένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της μεγάλης διοργάνωσης. Ακολούθως, έγινε η παρουσίαση του εθελοντικού προγράμματος από τον υπεύθυνο εθελοντών κ. Βασίλη Παπαχαρίση.

Το παρών έδωσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου και της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου, πολλοί βετεράνοι αθλητές και άνθρωποι του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού.

Ανάμεσα τους, ο Γιώργος Λυσσαρίδης και ο Θόδωρος Μπαχάρογλου (μέλη της οργανωτικής επιτροπής), ο Νίκος Μεντηλίδης (αντιπρόεδρος της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος εγκαταστάσεων της διοργάνωσης), ο Χρήστος Γαλαζούλας (καθηγητής ΤΕΦΑΑ και μέλος ομάδας εργασίας του Παγκοσμίου), εκπρόσωποι της ΕΚΑΣΘ, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Μαυρογένης και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ, Αλέκος Κατσιάνης. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόφιλος Πατέλης, διαιτητές του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης (Γεωργιάδης, Φούφης, Πουρσανίδης), ο Στέλιος Κουκουλεκίδης (πρώην διεθνής διαιτητής- ΚΕΔ ΕΚΑΣΘ και ενεργό μέλος της διοργάνωσης σε θέματα διαιτησίας), οι Λουκάς Μυλόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος και Φώτης Φωτιάδης (βετεράνοι διαιτητές), ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Νικηφόρος Τζατζάκης, ο Σπύρος Κέλλης, ο Γιάννης Τσιμπής, ο Γιάννης Αθαναηλίδης.

Τέλος, το παρών έδωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής κ. Νίκος Σαπουντζής και η επικεφαλής της διεύθυνσης του ΕΟΤ Β. Ελλάδος κα Περσεφόνη Τρίχα.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Γιώργος Παρισόπουλος, με τη διπλή ιδιότητα του μέλους του Συνδέσμου Βετεράνων και του γενικού γραμματέα της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος.