Γκίμας: «Απλά κλειδώσαμε τη 2η θέση»

Σαφές προβάδισμα για το πρωτάθλημα της Β’ εθνική Βορρά πήρε ο Φίλιππος, ο οποίος την Κυριακή επικράτησε στο “Ιβανώφειο” του Ηρακλή. Οκτώ στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος η ομάδα της Βέροιας έχει πλέον την τύχη στα χέρια της. Ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Γκίμας, ο οποίος βρίσκεται από τη σεζόν 1999-2000 στον πάγκο του Φιλίππου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας του αλλά και για τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής.

Who is who

Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Είναι πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας.  Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Ως προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου, στα παιδικοεφηβικά τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.
Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και ως προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου. Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα για 14 χρόνια έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σεζόν 2009-10.

Αναλυτικά:

Για την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή:

“Είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι χωρίς να κάνουμε κάτι εξαιρετικό ή διαφορετικό από αυτό που κάνουμε στα υπόλοιπα ματς. Οι παίκτες είναι έμπειροι και γνώριζαν ότι ο αγώνας έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία.
Ξεκινήσαμε το παιχνίδι νωθρά στην άμυνα και δεν καταφέραμε να σταματήσουμε κυρίως τον Κώστα Πεχλιβάνη με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να χτίσει σημαντική διαφορά. Ευτυχώς από το δεύτερο δεκάλεπτο αντιδράσαμε όλοι ψύχραιμα βελτιώνοντας την άμυνα μας και έχοντας καλύτερη κατεύθυνση στην επίθεση. Με αυτόν τον τρόπο καλύψαμε την εις βάρος μας διαφορά και το ματς πήγε στο πόντο μέχρι το τέλος. Στα τέλη του αγώνα ήμασταν πιο αποφασιστικοί και ίσως πιο τυχεροί, ενώ εκμεταλλευτήκαμε το άγχος του Ηρακλή. Πιστεύω κερδίσαμε δίκαια “.

Για την εξαιρετική μέχρι τώρα πορεία του Φίλιππου Βέροιας:

“Για να είμαι ειλικρινής περίμενα μία καλή πορεία κι αυτό οφείλεται στην ποιότητα που διαθέτουν αγωνιστικά και σε θέμα χαρακτήρα οι παίκτες μας. Το μυστικό για αυτή τη πορεία οφείλεται κυρίως στον χαρακτήρα των παιδιών που είναι εργατικοί και έχουν νοοτροπία νικητή. Από την αρχή δεν κρύψαμε ότι ο στόχος ήταν ο πρωταθλητισμός με ότι αυτό συνεπάγεται”.

Για τον στόχο της ανόδου που μπήκε από την αρχή και κατά πόσο δημιούργησε πίεση:

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν δημιουργήθηκε άγχος ειδικά από τη στιγμή που είμαστε νεοφώτιστη ομάδα. Πρέπει, όμως να παραδεχθούμε ότι το υλικό είναι τέτοιο που αν λέγαμε ότι πάμε απλώς για μία καλή πορεία θα ήταν ψέμματα. Αυτό δεν το θέλω έχω μάθει να μιλάω με αλήθειες και χωρίς να φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες. Το ρόστερ είναι αξιόλογο και η ευθύνη του προπονητή είναι να προχωρήσει με αυτό το υλικό.
Μέχρι εδώ έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα όμως μένει ένα σημαντικό κομμάτι 8 αγώνων και ουσιαστικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Εμείς ουσιαστικά έχουμε κλειδώσει την δεύτερη θέση και έχουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα στη μάχη για την πρώτη. Μένουν 8 ματς για να δούμε τι θα κάνουμε”.