Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» θέλησε να πει ο σύλλογος της Πεντέλης στον Ηλία Τσοπη, ο οποίος αποφάσισε να ολοκληρώσει φέτος την μπασκετική του καριέρα. Οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλοντας να τονίσουν πόσο μεγάλη ήταν η τιμή που ένας τέτοιος παίκτης, αλλά και άνθρωπος  φόρεσε τη φανέλα της Πεντέλης εξέδωσαν την συγκεκριμένη ανακοίνωση:

 «Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουμε τα συναισθήματα μας για την αποχώρηση του ΗΛΙΑ ΤΣΟΠΗ από την ενεργό αθλητική δράση.

Μετά από μια μεγάλη καριέρα στα παρκέ της Α1 Εθνικής κατηγορίας και θητεία σε πολλές ομάδες όλων των κατηγοριών, μας έκανε κυριολεκτικά την τιμή να αγωνισθεί τα τελευταία τρία χρόνια με τα χρώματα της ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Η αγωνιστική προσφορά του με την ποιότητα, την εμπειρία , αλλά και την εφηβική αγωνιστικότητα του είναι ανεκτίμητη. Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΟΠΗΣ συνεισέφερε τα μέγιστα στις επιτυχίες της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσίασε όλους μας παράγοντες, προπονητές και κυρίως συμπαίκτες είναι η προσωπικότητα ,το ήθος η σεμνότητα, ο αλτρουισμός και γενικά ο χαρακτήρας του ΗΛΙΑ ΤΣΟΠΗ.

Του ευχόμαστε να ζει ευτυχισμένος με την υπέροχη οικογένεια του και τον περιμένουμε κοντά μας, όταν νοιώσει έτοιμος και σε οποιοδήποτε πόστο επιθυμεί».