Ζακυνθινός: «Δουλειά, καθαρό μυαλό και… ό,τι προκύψει»

zakynthinosΟ Δούκας ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τον πρώτο γύρο, αφού νίκησε το Ηράκλειο και αναρριχήθηκε στην πρώτη τετράδα του νότιου ομίλου, ξεπερνώντας ίσως και τις μεγαλύτερες προσδοκίες του.

«Ημασταν ομαδικοί, σοβαροί με αρκετά καλή άμυνα και ποιοτικό μπάσκετ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζαμε τη νίκη και την κατακτήσαμε δίκαια» δήλωσε για τη νίκη επί του Ηρακλείου στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Γιάννης Ζακυνθινός, ένας από τους παίκτες-κλειδιά των “κυανόλευκων”.

Ο βασικός πόιντ γκαρντ του Δούκα έκανε επίσης την αποτίμηση του πρώτου γύρου, αναφερόμενος σε κάποια από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του πρώτου γύρου. «Εχουμε μια αρκετά καλή πορεία στα πλαίσια των επιθυμητών στόχων μας και αυτό δικαιολογείται από τη δουλειά που γίνεται και τη συνέπεια που έχουμε σαν ομάδα. Βέβαια κάναμε και αρκετά λάθη τα οποία επέφεραν κάποιες “κακές” ήττες» δήλωσε αρχικά ο Ζακυνθινός.

«Είμαστε υπερβολικά… κύριοι στο σπίτι μας»

Οσον αφορά το καλύτερο ρεκόρ που έχει ο Δούκας εκτός έδρας (4-2 έναντι 4-3 στο Δαΐς), ο νεαρός γκαρντ τόνισε: «Είναι γνωστό ότι το Δαΐς δεν συγκαταλέγεται στις καυτές έδρες της κατηγορίας… Θα έλεγα ότι είμαστε υπερβολικά “κύριοι” μέσα στο σπίτι μας, γεγονός που δε βοηθάει την ψυχολογία μας και γενικότερα δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το κλίμα του παιχνιδιού και την ψυχολογία της αντίπαλης ομάδας και των διαιτητών».

Ο βασικός πόιντ γκαρντ του Δούκα είπε επίσης ότι θα ήθελε να ξαναπαίξει τον αγώνα με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, όπου «η εμφάνισή μας κόντρα ήταν απαράδεκτη, το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο και ελπίζω να μη μας κοστίσει στη συνέχεια», ενώ σχολίασε για την ατμόσφαιρα που υπήρχε στον αγώνα με τον Ιωνικό Νίκαιας, με τη μαθητική κερκίδα: «Επιτέλους υπήρχε υποστήριξη και θετική ενεργεία από την εξέδρα και συγκεκριμένα από τα τόσα πιτσιρίκια που βρέθηκαν στο κλειστό. Θα ήταν “απαράδεκτο” να χάναμε και να στενοχωρούσαμε τον κόσμο, μόνο και μόνο λόγω της θερμής υποστήριξης που μας παρείχε από το πρώτο λεπτό».

«Ο διακόπτης που έσβησε τις κακές εμφανίσεις μας»

Ο Ζακυνθινός τόνισε ακόμα ότι στη συνέχεια οι φίλοι του Δούκα μπορούν να περιμένουν από την ομάδα τους «όμορφες και αποτελεσματικές εμφανίσεις με ελκυστικό μπάσκετ» αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε στόχους, υπογραμμίζοντας: «Ένα στόχο θα πρέπει να έχουμε από εδώ και πέρα… Πολλή δουλειά, καλές συνεργασίες, καθαρό μυαλό και… ότι προκύψει».

Τέλος, σχολίασε για την ανατροπή στον αγώνα με τον Χολαργό από το μείον 13: «Η ομάδα δεν τα παράτησε και πίστεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι μπορεί να γυρίσει και να κερδίσει το παιχνίδι. Ήμασταν μαχητικοί και δεν πτοηθήκαμε λεπτό. Η νίκη αυτή ήταν ένας διακόπτης ο οποίος έσβησε τις κακές μας εμφανίσεις και μας έδωσε ώθηση για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».