Στα σκαριά μεγάλο τουρνουά υποδομών απ’ τον Αμύντα

amyntas-dafnis-ymitouΈνα μεγάλης εμβέλειας, αλλά κυρίως σημασίας τουρνουά υποδομών έχει στα σκαριά ο Αμύντας. Το «1ο τουρνουά Αλέκος Καστρινός», προς τιμή του ιδρυτή του συλλόγου, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου κι όπως επισημαίνει η Επιτροπή τμημάτων υποδομών του συλλόγου «… στόχος είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αθλητών καθώς και να τους κρατήσει ενεργούς στο αθλητικό πρόγραμμα των ομάδων» και παράλληλα «… να δώσει τη δυνατότητα στους προπονητές των τμημάτων υποδομής να δουλέψουν ορθολογικά και σε βάθος, χωρίς να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης, που είναι σημαντικό για τους νεαρούς αθλητές, και χωρίς το άγχος της παρουσίας της ομάδας τους σε αγώνες στο ξεκίνημα της περιόδου».

Η ανακοίνωση-πρόσκληση του Αμύντα με όλες τις λεπτομέρειες για το τουρνουά αναφέρει:

«Το ΔΣ του ΑΟ Αμύντα και η Επιτροπή Τμημάτων Υποδομής , προκηρύσσουν το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Τμημάτων Υποδομής με την επωνυμία «Αλέκος Καστρινός», προς τιμή του ιδρυτή του συλλόγου. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση η οποία θα γίνεται σε ετήσια βάση.

Το τουρνουά είναι για τμήματα υποδομής αγοριών και κοριτσιών γεννημένα από το 2006 μέχρι και το 2001, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο 2014.

Στο τουρνουά οι ηλικιακές ομάδες θα είναι
ΚΟΡΙΤΣΙΑ : 2001, 2002.
ΑΓΟΡΙΑ : 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006.

Σκοπός του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες, κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου, για τα τμήματα υποδομής των συλλόγων που δεν είχαν συμμετάσχει σε τουρνουά, να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αθλητών καθώς και να τους κρατήσει ενεργούς στο αθλητικό πρόγραμμα των ομάδων.
Ένα τέτοιο τουρνουά, το οποίο ξεκινά πιο αργά μέσα στη χρονιά, δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές των τμημάτων υποδομής να δουλέψουν ορθολογικά και σε βάθος, χωρίς να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης, που είναι σημαντικό για τους νεαρούς αθλητές, και χωρίς το άγχος της παρουσίας της ομάδας τους σε αγώνες στο ξεκίνημα της περιόδου. Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος σωματεία από την Ε.Σ.Κ.Α. και την Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις την πρώτη (προκριματική φάση-κατάταξη ομάδων) και την δεύτερη(ημιτελική-τελική φάση). Στην πρώτη φάση, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής των ομάδων, θα σχηματιστούν όμιλοι από τους οποίους θα προκριθούν στη δεύτερη φάση δύο έως τέσσερις πρώτες ομάδες. Στη δεύτερη φάση θα προκύψουν οι 8 ή 6 πρώτες ομάδες οι οποίες θα οδηγηθούν στην τελική φάση με αγώνες knock out (με πλεονέκτημα έδρας). Στην τελική φάση θα καταλήξουν 4 ομάδες οι οποίες θα συναντηθούν σε FINAL – FOUR για την ανάδειξη του τελικού νικητή του τουρνουά σε κάθε ηλικιακό γκρουπ. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας, θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο (το τελευταίο της διοργάνωσης) και θα καταλήξει στην τελετή απονομών των επάθλων για τις νικήτριες ομάδες και της βράβευσης όλων των αθλητών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά θα έχουν μόνο επίσημα αναγνωρισμένοι αθλητικοί σύλλογοι. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν σε αυτό θα πρέπει να έχουν θεωρημένο δελτίο αθλητικής ιδιότητας ή για τις μικρότερες ηλικίες (2004-06) πιστοποιητικό γεννήσεως με ταυτοπροσωπία και απαραίτητα ιατρική βεβαίωση. Τα παιχνίδια θα διευθύνονται μόνο από επίσημους διαιτητές και κριτές της σε συνεννόηση με την ένωσή τους και την ΕΣΚΑ.. Στο τουρνουά θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί που ισχύουν στο πρωτάθλημα προμίνι της ΕΣΚΑ.

AO ΑΜΥΝΤΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ,

E-mail: thomas.karabetsios@amyntas.gr  Info:  www.amyntas.gr
ΤΗΛ: 2107610339 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00-20:00

Οι αθλητές κάθε ομάδας που συμμετάσχουν θα λάβουν μετάλλιο συμμετοχής για κάθε αθλητή, δίπλωμα συμμετοχής, αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση της τελικής φάσης. Οι τρείς νικήτριες ομάδες σε κάθε ηλικιακό γκρουπ θα λάβουν κύπελλο, μετάλλιο θέσης, αναμνηστική φωτογραφία με τα μετάλλια. Η συμμετοχή των συμμετεχόντων συλλόγων είναι απαραίτητη στην τελετή λήξης που θα διοργανωθεί, προκειμένου να τιμηθούν και να βραβευθούν όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση και να παρακολουθήσουν τον αγώνα all star με την συμμετοχή ενός αθλητή από κάθε ομάδα που θα επιλεγεί μέσω ψηφοφορίας των προπονητών και την βράβευση του MVP.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί επίσημο τουρνουά 3Χ3 FIBA Endorsed Event στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν οι αθλητές από όλες τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.

Για λόγους καλής οργάνωσης και σωστής διαχείρισης του τουρνουά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσον αφορά τις έγκυρες δηλώσεις συμμετοχής, επειδή οι θέσεις θα είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 17/2/14. Τα αποτελέσματα του τουρνουά και τις βαθμολογίες θα μπορείτε να τα βρίσκετε στο www.amyntas.gr όπου θα ενημερώνονται αμέσως μόλις μας στέλνετε το αποτέλεσμα του αγώνα σας.

Δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες στο www.amyntas.gr και στην διεύθυνση thomas.karabetsios@amyntas.gr καθώς και στο 2107610339