Γωνιωτάκης: «Ο Τακιανός είναι ότι καλύτερο που έχει περάσει από εδώ»

takianos-goniotakisΑναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Γωνιωτάκης στον Αthletic Radio 104,2 μιλώντας για όλα. Ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Τακιανού αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον τεχνικό του ΟΦΗ, μίλησε για την πορεία της ομάδας και τις αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, για το πρωτάθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί την απουσία του κόσμου από το ΒΑΚ.

Παράλληλα μιλώντας για την φετινή πορεία της ομάδας τόνισε πως: 

«Η αλήθεια ήταν πως ήταν περίεργα τα πράγματα ειδικά προς το τέλος και ενώ το Πάσχα ήταν διαφορετικά. Γύρισαν μπούμερανγκ τα πράγματα αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Για το αν επηρέασε το λίφτινγκ που έγινε φέτος την πορεία της ομάδας:

«Το μόνο σίγουρα είναι πως η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν. Το κυριότερο ήταν να μείνει ο προπονητής που για μένα ήταν ότι καλύτερο που έχει περάσει από εδώ. Στα χέρια αφήσαμε το χτίσιμο της ομάδας. Η πρώτη χρονιά κύλησε όσο καλύτερα μπορούσε  και τώρα στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τον μαέστρο και να συνεχίσουμε το χτίσιμο και τα επόμενα χρόνια».

Για το αν μπορεί να τηρηθεί το πλάνο 3ετίας που υπάρχει:

«Αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολo. Και αναφέρομαι στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Oι ομάδες  επιβιώνουν πολύ δύσκολα και πόσο μάλλον για μια ομάδα επαρχιακή που τα λεφτά του μπάτζετ διπλασιάζονται από τα ταξίδια. Δεν είναι μόνο ο προπονητής και οι παίκτες».

Για το ξέσπασμα Τακιανού και τι βλέπει ο ίδιος για το μέλλον:

«  «Είναι ένας προπονητής επαγγελματίας με κεφαλαία γράμματα. Αν ήταν οι συνθήκες όπως τις επιθυμούσε δεν θα κάναμε την κουβέντα αυτή. Είναι ένας προπονητής επαγγελματίας με κεφαλαία και το πρώτα που θα κοιτάξει είναι εκεί που θα εργαστεί να είναι ιδανικές οι συνθήκες και για τη δουλειά του και για την ομάδα. Θα κοιτάξει όλο μαζί. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει και είναι στην ευχέρεια της διοίκησης και του κόουτς».

Για το αν πρέπει να γίνει ένα παραπάνω βήμα:

«Εγώ θα έλεγα πως η φυσική θέση του ΟΦΗ θα έπρεπε να είναι η Α1. Είναι αμαρτία για μένα να μην είναι στην Α1».

Για την απουσία του κόσμου:

«Ο κάθε προπονητής και παίκτης -και εγώ είμαι από τους τυχερός γιατί το είδα και σαν παίκτης και σαν προπονητής το ΒΑΚ γεμάτο, νιώθουν κάτι ξεχωριστό. Σε ένα γεμάτο Βαρδινογιάννειο δεν είναι εύκολο να περάσει καμιά ομάδα. Νομίζω δεν θα κάναμε πάνω από μια-δυο ήττες, Δεν ξέρω μπορεί να κάνουμε και εμείς κάτι λάθος. Ο κόσμος του ΟΦΗ ίσως έχει παίξει ρόλο πως δεν έχει δει το κάτι παραπάνω. Πολλές φορές έχω ονειρευτεί τον ΟΦΗ στην Α1 και πιστεύω θα γινόταν το αδιαχώρητο όπου και αν έπαιζε».

Για τη νέα σεζόν και το σκεπτικό που υπάρχει: 

«Το ιδανικό θα είναι να κρατήσουμε ένα κορμό. Αν παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που πρωταγωνιστούν έχουν ένα κορμό. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει κορμό. Αν το πετύχουμε θα είναι ευχής έργο. Πάντα προχωράς με ένα πλάνο αλλά δεν ξέρεις αν μπορεί να εφαρμοστεί. Πρώτα να μείνει ο κόουτς στην ομάδα και μετά θα βρεθεί λύση. Με αυτό τον κόουτς θα βρεθεί σίγουρα».

Για την φετινή παρουσία της ομάδας:

«Η ομάδα απαρτίστηκε από νέα παιδιά και αυτό είχε αποτέλεσμα να χάσουμε και κάποια ματς λόγω απειρίας. Τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα.,Πήραμε και παιχνίδια στο πόντο. Και στα καλά και στα κακά έχουν όλοι ευθύνη».

Για το αν κρίνεται θετική η φετινή χρονιά:

«Θεωρώ και η περσινή και η φετινή είναι πετυχημένη. Ο αρχικός στόχος επετεύχθη και αν είχαμε πάρει δυο παιχνίδια που χάσαμε στον πόντο θα είχαμε μια άνετη παραμονή. Οι τρεις ήττες στην έδρα μας με Παγκράτι, Ηρακλή και Φιλαθλητικό είναι που μας πόνεσαν. Ήμασταν μια ομάδα δεμένη που όπου πήγαμε παίζαμε στα ίσια. Ήμασταν δυο λεπτά πριν τελειώσει τα παιχνίδια στην Καβάλα και με την ΑΕΚ μπροστά. Άνετα θα μπορούσαμε να είμαστε 3-4 θέσεις παραπάνω».

Για το κατά πόσο είναι εφικτό ο ΟΦΗ να απαρτίζεται από δικά του παιδιά:

«Πριν από 8 χρόνια που ήρθα στην ομάδα τα γήπεδα ήταν εγκαταλελειμμένα. Έχουμε φτάσει πλέον να έχουμε ένα οικοδόμημα που απαρτίζεται από 280 παιδιά που ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να αποδίδουν καρπούς. Ήδη κάποια παιδιά έχουν συμμετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδες και μακάρι τα επόμενα χρόνια να βγάλουμε καρπούς. Είναι μεγάλο πράγμα και για τον ΟΦΗ και για το Κρητικό μπάσκετ».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος:

«Από την αρχή η ΑΕΚ η Καβάλα το Ψυχικό και η Αμαλιάδα  φαινόταν πως θα ήταν οι ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο, με την ΑΕΚ σίγουρη νομίζω. Σε όσο αφορά τις ομάδες που έπεσαν δε θα πω αν ήταν δίκαιο ή όχι αλλά όπως φάνηκε έπρεπε να γίνει έτσι χωρίς να θέλω να αφήσω κάποιο υπονοούμενο. Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που όλες οι ομάδες ήταν στις ίδια μοίρα και όχι με μεγάλη διαφορά από τους τέσσερις πρώτους . Ο καθένας όπου πήγαινε πήγαινε για τη νίκη».