kevin-durantΟι απώλειες στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ δείχνουν… ασταμάτητες. Ετσι, μετά τους Κέβιν Λοβ, Μπλέικ Γκρίφιν, Πολ Τζορτζ ένα πολύ μεγάλο αστέρι της από το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Ο λόγος για τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα λείψει από τη διοργάνωση λόγω… κούρασης, παρά το γεγονός ότι μέρος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. 

Ο σταρ των Θάντερ  ανέφερε στη δήλωσή του: 

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Θεωρώ μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπώ τη χώρα μου και ξέρω πως οφείλω στους συμπαίκτες μου να είμαι 100% προσηλωμένος στο στόχο μας. Μετά τη συμμετοχή στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας, αντιλήφθηκα πως δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στην ευθύνη τόσο από πλευράς χρόνου, όσο και από πλευράς ενέργειας. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να ξεκουραστώ πνευματικά και σωματικά για την ερχόμενη σεζόν στο ΝΒΑ».

Στη θέση του Ντουράντ ο Γκέι

Ο αντικαταστάτης του πάντως δεν άργησε να βρεθεί. Αυτός θα είναι ο Ρούντι Γκέι, ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα να πάρει μέρος στην προετοιμασία ως ο 16ος παίκτης και ενδεχομένως να κερδίσει και μία θέση στην τελική 12άδα, με τις τόσες απώλειες που έχουν οι Αμερικανοί στις θέσεις των φόργουορντ. Στις 16 Αυγούστου οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό τη Βραζιλία, στο United Center.