Παπαδάτος: «Η ομάδα δημιουργεί τις προσδοκίες»

papadatos-alexisΈπειτα από 15 χρόνια ο Αλέξης Παπαδάτος επέστρεψε στην ομάδα που του είχε δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α1, τον Σπόρτιγκ. Ως προπονητής, πλέον, καθοδηγεί την ομάδα των Πατησίων στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Ο Αλέξης Παπαδάτος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του ως προπονητής στον Σπόρτιγκ αλλά και για τον στόχο που αλλάζουν οι παίκτες με την παρουσία τους.

Αναλυτικά:
Για τη δύσκολη νίκη (81-80) επί του Πόλις και πως ήρθε:
“Πράγματι ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη νίκη. 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ήμασταν 7 πόντους πίσω. Δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, καθώς φάνηκε ότι είχαμε αρκετό άγχος εξαιτίας της κρισιμότητας του αγώνα, αφού αν χάναμε ο Πόλις θα μας προσπερνούσε στην βαθμολογία. Παράλληλα, για πρώτη φορά υπήρχε αρκετός κόσμος στο γήπεδο κι αυτό ίσως άγχωσε λίγο τα παιδιά.
Αγωνιστικά ο Πόλις κατάφερε να ξεφύγει μέχρι 12 πόντους και γενικότερα ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς από την πλευρά μας, για άλλη μία φορά δείξαμε ότι δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι. Στο τέλος παίζοντας εξαιρετική άμυνα δεν αφήσαμε τον Πόλις να σκοράρει στα τελευταία δύο λεπτά και βάζοντας κρίσιμα σουτ μπορέσαμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο”.

Για τη σχέση που είχε αναπτύξει με τον σύλλογο ως παίκτης κι αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του να αναλάβει προπονητικά:

“Είναι λογικό να έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Στον Σπόρτιγκ έχω περάσει πολύ ωραία χρόνια κι ήταν η πρώτη ομάδα με την οποία έπαιξα στην Α1. Εκείνα τα χρόνια τόσο για εμένα όσο και για τον σύλλογο ήταν τα καλύτερα.
Μόλις με πήρανε τηλέφωνο οι άνθρωποι της διοίκησης ήμουν θετικός γιατί τα παιδιά που μου τηλεφώνησαν ήταν τα ίδια που βρίσκονταν στην εξέδρα όταν έπαιζα εγώ”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα:

“Το καλοκαίρι όταν φτιάξαμε την ομάδα ο στόχος ήταν να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί έγιναν πολλές αλλαγές και στηριχθήκαμε σε νέα παιδιά. Πλέον τα ίδια τα παιδιά κι η ομάδα έχουν δημιουργήσει άλλες προσδοκίες. Εγώ ποτέ δεν είπα στην ομάδα ότι πάμε για άνοδο. Αυτό που λέω στα παιδιά είναι ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα, σε κάθε δευτερόλεπτο κι όπου μας βγάλει. Είμαστε καλά εκεί που είμαστε στην βαθμολογία και μας περιμένει δύσκολη συνέχεια, όμως όσο δείχνουμε τέτοιο πάθος και δύναμη θα μπορέσουμε να κρατηθούμε ψηλά. Για εμένα είτε ανέβουμε είτε όχι τα παιδιά αυτά είναι επιτυχημένα”.