Π. Ανδρουτσόπουλος: “Να δουλέψουμε στις μικρές ηλικίες”

Η διεξαγωγή του All Star Game στον Πύργο στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι η “καρδιά” του μπάσκετ χτυπά δυνατά στην Ηλεία απ’ τη μέρα που ο Κόροιβος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Α2. Ένα πρωτάθλημα που από κάποιους δεν τυγχάνει της αντιμετώπισης που πρέπει, παρόλο που θα έπρεπε να το έχουν “ως κόρην οφθαλμού”!
Η συμμετοχή, λοιπόν, του Κόροιβου στην Α2 έχει τονώσει ακόμη περισσότερο το μπασκετικό ενδιαφέρον στην περιοχή, κάτι που επισημαίνει κι ο άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Νιπεργιάλη στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία του ηλειακού μπάσκετ, αλλά και για το All Star Game, που θα λάβει χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο στον Πύργο.
Για την πρόκληση της συμμετοχής του Κοροίβου στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του: “Είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Κάτι καινούργιο για εμάς, το οποίο θεωρούμε μεγάλη πρόκληση. Καθημερινά εργαζόμαστε πολύ σκληρά και μεθοδικά για να ανταποκριθούμε σε όλους τους τομείς, καθώς οι απαιτήσεις που υπάρχουν βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο”.
Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία: “Όλες οι ομάδες είναι πάνω κάτω της ίδιας δυναμικότητας. Έτσι, κάθε παιχνίδι είναι ενδιαφέρον, αλλά και εξαιρετικά αμφίρροπο. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, αν και δεν είναι καθόλου εύκολο. Ωστόσο, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε καλή ομάδα, που είναι ενωμένη και μπορεί να ανταπεξέλθει. Το σημαντικό είναι πως έχουμε μαζί μας τον κόσμο. Ο Κόροιβος δεν είναι η ομάδα μόνο της Αμαλιάδας, αλλά ολόκληρης της Ηλείας. Έρχονται να μας δουν απ’ όλο το νομό, παρέχοντάς μας μεγάλη στήριξη”.
Για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής: “Αυτή τη στιγμή έχουμε στις ακαδημίες μας περισσότερα από 150 παιδιά, κάτι που είναι απόρροια της μεγάλης προσπάθειας που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια ιδίως στις αναπτυξιακές ηλικίες. Εξάλλου, μέσα από την παραγωγική διαδικασία έχουν προκύψει ο Μπεκρής και ο Νικολακόπουλος, που είναι πλέον  μέλη της πρώτης ομάδας, ενώ υπάρχουν κι άλλα παιδιά από πίσω”.
Για το ηλειακό μπάσκετ: “Μετά από μία μεγάλη κάμψη, τα πράγματα ξεκινούν από την αρχή. Υπάρχουν αρκετές ομάδες, που δείχνουν διάθεση για το βήμα παραπάνω. Εκεί που θα πρέπει να δουλέψουμε είναι στις μικρές ηλικίες. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και το camp που διοργανώνουμε (24-25 Μαρτίου), στο οποίο θα δώσει το παρών ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού της ομοσπονδίας, κ.Κώστας Μίσσας”.
Για το All Star Game που θα λάβει χώρα στον Πύργο: “Είναι για εμάς κάτι το ξεχωριστό και το πρωτότυπο, αν και η ίδια διοργάνωση είχε γίνει και πριν από τρία χρόνια στην Αμαλιάδα. Αυτές τις μέρες ο κόσμος περιμένει στην ουρά για ένα εισιτήριο. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Θα γίνει… πανικός στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ”.
Who is who
Ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, με Μaster στην εργοφυσιολογία, έχοντας αποφοιτήσει από το ΤΕΦΑΑ το 1993.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στους πάγκους του Ίφιτου Πύργου, του Κοροίβου Αμαλιάδας και του Ολυμπιονίκη Αρχίας Ολυμπίας, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ο άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Νιπεργιάλη στην τεχνική ηγεσία του Κοροίβου, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος στον τομέα ανάπτυξης κορασίδων στην ΕΣΚΑΗ.