Φίλοι μου γεια σας
Επιστροφή και πάλι – μετά το διάλειμμα της προηγούμενης αγωνιστικής – στον γνωστό τρόπο σχολιασμού της Α2. Δηλαδή, με αναφορά στο ματς της αγωνιστικής ημέρας.
Το παιχνίδι μας για σήμερα είναι  ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ—Α.Γ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟ.

Έδειξε χαρακτήρα!!!
«Λοιπόν, διπλό μέσα στην Ελευσίνα, νίκη με μεγάλη διαφορά και καλή εμφάνιση με Νήαρ- Ηστ, από χρήματα(;) κάτι πήραμε κι από αυτά, ψυχολογία στα ύψη  και φύγαμε για νίκη στην Αμαλιάδα!!!»…
Κάπως  έτσι πρέπει να ήταν η κατάσταση στο Ρέθυμνο πριν τον αγώνα με τον Κόροιβο και το απέδειξε μέσα στο γήπεδο – αν και στο τέλος είχε τάσεις αυτοκτονίας – καθώς κατέκτησε τους δυο βαθμούς και πηγαίνει με άλλον αέρα στο ντέρμπι ανόδου την επόμενη εβδομάδα με τους Ικαρους Σερρών στην Κρήτη. Με στόχο ασφαλώς, τη νίκη και τη διαφορά, που είναι εφικτή, αφού στις Σέρρες είχε ηττηθεί με έναν μόλις πόντο (79-78).
Το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε την ήττα των Ικάρων από τον  πρωτοπόρο ΚΑΟΔ και πέρασε στην δεύτερη θέση ουσιαστικά μόνο του καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία του Λαυρίου που έχει τους ίδιους βαθμούς.
Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος και παίζοντας για 30 λεπτά σοβαρό και ουσιαστικό μπάσκετ κόντρα σε μια ομάδα που παλεύει για να σωθεί, επέβαλε το ρυθμό του και προηγήθηκε μέχρι 23 πόντους διαφορά!!!
Σε εκείνο το σημείο ο Κόροιβος αντέδρασε, το Ρέθυμνο εμφάνισε τον κακό του εαυτό και μαζί ξύπνησαν μνήμες  από το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα, δίνοντας του την δυνατότητα να γυρίσει το παιχνίδι και τον Στέργιο Κουφό να προσεύχεται!!!
Ευτυχώς για το Ρέθυμνο η ολική επαναφορά δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί διότι δεν έφτανε ο χρόνος και το σφύριγμα έστειλε τους νικητές στην 2η θέση .
Πλέον, η ομάδα της Κρήτης κρατά την τύχη στα χέρια της και δεν θα έχει κανέναν ανάγκη στην προσπάθεια της για επάνοδο στα σαλόνια – τρόπος του λέγειν γιατί περισσότερο με εμπόλεμη ζώνη μοιάζει – της Α1.
Η Αμαλιάδα προσπαθεί, το έχουμε ξαναπεί αλλά προς το παρόν δεν φτάνει αυτό… Της λείπουν στοιχεία στο παιχνίδι της που δεν μπορεί να τα βρει ξαφνικά και να τα εμφανίσει στην τρέχουσα περίοδο. Ότι κατάφερε να γυρίσει από το -23, αν μη τι άλλο δείχνει κάποια μαχητικότητα αλλά το ότι έφτασε να χάνει με -23 δείχνει πολλά περισσότερα…
Πραγματικά θα ήθελα να τα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά πρέπει να κάνει κάτι. Να αντιδράσει, να πάρει απρόσμενες νίκες, να παλέψει όπως στο τελευταίο 10λεπτο με το Ρέθυμνο από την αρχή κάθε αγώνα και όχι όταν πια έχει κριθεί και παίζει χωρίς πίεση…
Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεται αυτό περί μαχητικότητας αλλά είναι ένα στοιχείο, από το ΝΒΑ μέχρι την τελευταία τοπική κατηγορία, το οποίο δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο  για να το κάνεις  παρά μόνο  ένα: ΔΙΑΘΕΣΗ
Σας ευχαριστώ πολύ,
Πετρόπουλος Χρήστος