Βασιλακόπουλος: “Υπάρχουν σαφείς παραβιάσεις του νόμου, εμείς δεν σκύψαμε το κεφάλι στους νέους… άρχοντες”

Λάβρος κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη παρουσιάστηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι βάσει του Συντάγματος κι έφερε ως παράδειγμα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος βαδίζει στο 75ο έτος της ηλικίας του. “Είναι μία χαρά και έχει υγεία”, σχολίασε χαρακτηριστικά κι επεσήμανε ότι “… γιατί έβαλαν το ηλικιακό όριο στις ομοσπονδίες; Μάλλον επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι στους νέους… άρχοντες”! Αναφορικά με το εάν υπήρξαν διαφωνίες και αντιρρήσεις στο έκτακτο ΔΣ της ΕΟΚ που αποφάσισε την αναβολή των εκλογών ανέφερε ότι “… δεν διαφώνησε κανείς κατά τη διάρκεια του ΔΣ. Τρεις φορές είπα τη λέξη “ωραία” και πήραμε την απόφαση”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος:

Για την απόφαση του Πρωτοδικείου: “Και θα δικαιωθούν κι άλλα σωματεία. Αφού πληρούν τις προϋποθέσεις γιατί δεν τα ενέκριναν; Έχουν δραστηριότητα και μετέχουν στα πρωταθλήματα, άρα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την Ομοσπονδία”.

Για τον λόγο που συνέβη αυτό με το μητρώο: “Θέλουν μία μικρή συνέλευση. Όσο περιορίζεται το εύρος ενός οργάνου, τόσο πιο εύκολα το ελέγχεις. Από τα 965 σωματεία που έχουν πραγματική αθλητική δράση, προκαλώ να βρουν ένα σωματείο που είναι μόνο… σφραγίδα. Όλα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Βρήκαν τώρα το μητρώο και θέλει χαρτί από την περιφέρεια και από τον… παπά της ενορίας”.

Για τις εκλογές: “Θα πάνε το Μάιο. Αλλά, εμένα δεν με ενδιαφέρει. Μου απέκλεισαν το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος λόγω ηλικίας. Επίσης, έχω πάνω από δύο θητείες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πόσο ετών είναι; Είναι μία χαρά και έχει υγεία. Από που κι ως που μπαίνουν οι περιορισμοί; Είναι αντισυνταγματική διάθεση το εκλέγειν και εκλέγεσθαι δεν έχει περιορισμούς από το Σύνταγμα. Γιατί να το βάλουν αυτό στις αθλητικές ομοσπονδίες; Μάλλον επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι στους νέους… άρχοντες. Έχουμε σαφείς παραβιάσεις του νόμου και δεν μιλάει κανείς. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ήταν να καταβληθεί η πρώτη δόση της επιδότησης. Εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ ακόμη. Το κάνουν για να έρθουμε σε σύγκρουση με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Κοιτάμε με τους υπαλλήλους να είμαστε συνεπείς, με τους άλλους –όπως διαιτητές- δεν μπορούμε να είμαστε”.

Για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ για τη μεταφορά των εκλογών: “Δεν υπάρχουν μέλη του ΔΣ από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ εδώ και χρόνια. Δεν διαφώνησε κανείς κατά τη διάρκεια του ΔΣ. Τρεις φορές είπα τη λέξη “ωραία” και πήραμε την απόφαση. Μάλιστα το είπε και ο αντιπρόεδρος Γολέμης, ότι είναι ομόφωνη η απόφαση. Μετά κάποιες παρεμβάσεις έκαναν οι δυο-τρεις”.

Για την προσωρινή διοίκηση: “Ας βάλει προσωρινή διοίκηση και να δούμε πως θα προσαρμοστεί. Η Ρωσία έκανε ίδια κίνηση και τους έχουν εκτός διοργανώσεων και δεν συμμετέχουν ως Ρώσοι. Οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν δέχονται διορισμένες διοικήσεις. Για μία δεκαετία ήμουν εκτός Ελλάδας και δεν το αναγνωρίζει κανείς”.