Τουρνουά «Ακρόπολις»: Νίκησε, αλλά θέλει αρκετή δουλειά η εθνική ομάδα…

Η… παλιοσειρά που είχε στα «χέρια» του ο ομοσπονδιακός προπονητής Ρίκ Πιτίνο, ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που έδωσε τη νίκη στην «επίσημη αγαπημένη» με 101-98 επί του Μεξικό στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά «Ακρόπολις». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε τους μαχητικούς Μεξικανούς, αλλά έδειξε ότι θέλει ακόμη αρκετή δουλειά για να μπορέσει να «πατήσει» πάνω στη νοοτροπία και το αγωνιστικό προφίλ που θέλει να περάσει ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Οι Μεξικανοί «κυνήγησαν» το ματς ως το τέλος κι αν δινόταν το επιθετικό φάουλ του Σλούκα στα τελευταία δεύτερα της αναμέτρησης, πολλά μπορεί να ήταν διαφορετικά, όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα. Η ουσία, βέβαια δεν είναι τί δεν δόθηκε, αλλά τί έγινε στο παρκέ, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, «πετώντας» στα… σκουπίδια τις διαφορές που έχτιζε.

Πέραν του Σλούκα, που ήταν κάτι παραπάνω από θετικός, το επιτελείο της εθνικής μπορεί να σημειώσει θετικό πρόσημο δίπλα στην παρουσία του Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος έδωσε λύσεις στον επιθετικό τομέα, αλλά και στη συνεισφορά των Λαρετζάκη και Κατσίβελη. Όμως εκείνο που θα πρέπει να προβληματίζει είναι η ευκολία που χάνονταν οι διαφορές που δημιουργούνταν. Όπως το +11 (55-44 στο 21’), που έγινε 55-51, αλλά και το 64-55 λίγα λεπτά αργότερα που…εξανεμίστηκε και πάλι! Η εθνική μας βρέθηκε και στο +13 (94-81 στο 37’) με τον Μήτογλου να δίνει λύσεις στον επιθετικό τομέα, αλλά είδε τους μαχητικούς Μεξικανούς να «ροκανίζουν» τη διαφορά αυτή και να γίνονται απειλητικοί στο τέλος (98-96), πριν γράψει ο Σλούκας το τελικό 101-98.

Οι υποχρεώσεις της εθνικής στο τουρνουά δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Γιώργος Πρίντεζης «κόπηκε» από την 12άδα και τη θέση του πήρε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού ένιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία, με τα… μαντάτα μετά το τέλος του ματς να μην είναι και τόσο θετικά, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Ρικ Πιτίνο ν’ αποκαλύπτει ότι οι διεθνείς επηρρεάστηκαν καθώς έμαθαν ότι μετά τον Παπαγιάννη το τουρνουά θα χάσει κι ο Πρίντεζης!

Πρώτη συμμετοχή για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο με τη «μεγάλη» εθνική ομάδα, με το νεαρό διεθνή να δείχνει θετικά στοιχεία σ’ αυτή την πρεμιέρα του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 20:00 το Πουέρτο Ρίκο και την Κυριακή (20:00) τη Σερβία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-20, 52-44, 74-68, 101-98.
ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Ρογκαβόπουλος 7, (3ρ.), Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης 10 (3ασ.), Λαρεντζάκης 2, Καββαδάς 8 , Σλούκας 24 (11/13β., 6ασ.), Μποχωρίδης 6, Παπαγιάννης 12, Γιαννόπουλος 11 (7ρ), Χουγκάζ, Αντετοκούνμπο Κ. 4, Μήτογλου 17.
ΜΕΞΙΚΟ (Κιντέρος): Εστράδα 11, Τζέιμς 6, Στολ 8, Γουίλις 2, Αμίγκο 21, Γκιρόν 9, Μέντεζ 24, Καμάχο 5, Ρέινα 8, Ντε Χάρο, Ράμος 4.