Η βία δεν χωράει πλέον στα γήπεδα μας, το μήνυμα του ΠΣΑΚ (video)

Το κέντρο του Ηρακλείου θα γεμίσει… μπάσκετ και πέρα απ’ το σύνθημα που έχει ο ΠΣΑΚ “Τάπα στη Βία”, το… μότο του προέδρου του συνδέσμου Γιώργου Παυλίδη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο ήταν χαρακτηριστικό. “Η βία δεν χωράει πλέον στα γήπεδα μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Παυλίδης, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων.

Στη συνέντευξη Τύπουσυμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Γιώργος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος της εταιρίας CosmosSport Λευτέρης Τσικνάκης και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Το τουρνουά διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου.

Γιώργος Παυλίδης (Πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Επιστρέφουμε στην Κρήτη μετά το All Star Game που έγινε πριν από δυο χρόνια. Αυτή την φορά όμως είμαστε εδώ για το τουρνουά “3on3 Streetball- Τάπα στην βία” και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ιδέα είναι «παιδί» του Λάζαρου Παπαδόπουλου που βρίσκεται εδώ μαζί μας. Το τουρνουά ήδη έχει πραγματοποιηθεί δυο φορές στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία και τώρα ήρθε η ώρα να το διοργανώσουμε στην πανέμορφη Κρήτη και το Ηράκλειο. Είναι μια πόλη την οποία επιλέξαμε γιατί αγαπάει το μπάσκετ και το έχει αποδείξει. Το τουρνουά «3on3 streetball» με σύνθημα Τάπα στην βία είναι μια όμορφη γιορτή μέσω της οποίας θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους φιλάθλους που αγαπάνε το άθλημα, με τους επαγγελματίες παίκτες. Παράλληλα βέβαια μέσα από αυτό το τουρνουά θέλουμε να περάσουμε σε όλους ότι η βία δεν χωράει πλέον στα γήπεδα μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή για την αμέριστη βοήθεια του στην διοργάνωση των τουρνουά αυτών».

Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να τονίσω πως είναι ιδιαίτερη η χαρά για εμάς να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ το τουρνουά “3on3 streetball-Τάπα στην βία” το οποίο πραγματοποιείτε για πρώτη φορά στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που βοηθούν σε αυτό το εγχείρημα. Θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Λεωφόρος Δικαιοσύνης, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Ηρακλείου, θα κλείσει για δυο μέρες. Για να το πετύχουμε αυτό ήρθαμε σε συνεννόηση τόσο με τον Εμπορικό Σύλλογο όσο και με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς. Είχαμε βέβαια την δυνατότητα να διοργανώσουμε το τουρνουά στο Παγκρήτιο Στάδιο αλλά εμείς θελήσαμε να γίνει στο κέντρο της πόλης μας. Το όνομα του άλλωστε είναι streetball, δηλαδή μπάσκετ στο δρόμο και για το λόγο αυτό επιλέξαμε το συγκεκριμένο σημείο».

Λευτέρης Τσικνάκης (εκπρόσωπος της εταιρίας CosmosSport): «Εμείς σαν εταιρία δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να λείπουμε από αυτή την διοργάνωση. Από την στιγμή που μας έγινε η πρόταση αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και το κάναμε με όλη μας την καρδιά. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους του ΠΣΑΚ τόσο στην διοργάνωση όσο και στο να περάσουν το μήνυμα του τουρνουά που είναι «Τάπα στην βία». Επίσης θα θέλαμε τα επόμενα χρόνια να καθιερώσουμε αυτή την διοργάνωση τόσο στο Ηράκλειο και αν είναι δυνατόν να την πραγματοποιήσουμε και σε άλλα μέρη ανα την Κρήτη».

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ιδέα αυτή γεννήθηκε μέσα από την  προσπάθεια μας να φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά στο άθλημα που αγαπάμε, το μπάσκετ. Επειδή οι περισσότεροι μιλάνε για τα παιδιά εγώ θέλω να τονίσω ότι τους περιμένουμε όλους αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί μας. Είναι μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και ελπίζω να σας δω όλους εκεί. Θα είναι δυο μέρες χαλάρωσης και παιχνιδιού, ακόμα και για εμάς τους επαγγελματίες αθλητές που θα θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και θα παίξουμε και πάλι σε ανοιχτούς χώρους όπως κάναμε τότε. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους καθώς και εγώ όταν ήμουν παιδί ήθελα να δω από κοντά τους αγαπημένους μου παίκτες, να φωτογραφηθώ μαζί τους και να πάρω ένα αυτόγραφο. Πόσο μάλλον να παίξω μαζί τους. Για αυτό σας προσκαλώ όλους στο τουρνουά “3on3 streetball”. Πρέπει να φτιάξετε τις ομάδες σας και να δω ποια θα είναι η καλύτερη και η πιο δυνατή από την δικιά μου για να μας κερδίσει. Επίσης σας περιμένω για τους διαγωνισμούς των τρίποντων, των σουτ αλλά και για όσους μπορούν στον διαγωνισμό των καρφωμάτων».