Πήραν αποφάσεις στη Χαλκίδα

Στο Ξενοδοχείο ΛΟΥΣΗ συναντήθηκαν χτες οι ιθύνοντες της Χαλκίδας προκειμένου να συζητήσουν μείζον θέματα του συλλόγου. Η συνέντευξη Τύπου υπό την προεδρία του Σαλέμη, που διεξήχθη χθες (23/09) είχε ως θέμα τη μέχρι τώρα πορείας του ΓΠΣΧ καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού σε θέματα Οργανωτικά , σε ζητήματα  λειτουργίας των τμημάτων της αλλά και το κυριότερο που είναι το οικονομικό κομμάτι. Επίσης αποφασίστηκε  η απορρόφηση των δυο σωματίων της περιοχής (ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ και ΓΠΣΧ ), η οποία αν τελικά προχωρήσει η ομάδα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με την ονομάσία ΑΓΕΧ.

Τα όσα αποφασίστηκαν, όπως χαρακτηριστικά δημοσίευσε το επίσημο σάιτ του συλλόγου:

«Να  λειτουργούν ούτως ή άλλως ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ σαν ένας σύλλογος της πόλης μας στο μπάσκετ , από την φετινή αγωνιστική περίοδο και τα δύο  σωματεία του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλκίδας και της ΑΓΕΧ.

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ και των δύο συλλογων να λειτουργήσουν υπο κοινό έλεγχο , και αγωνιστικό και οικονομικό ενώ το ΠΑΙΔΙΚΟ και το ΕΦΗΒΙΚΟ τμήμα να γίνουν ένα ούτως ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο και να έχουν μεγαλύτερες ελπίδες πρόκρισης στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Εαν προχωρήσει και τυπικά η απορρόφηση, η αντρική ομάδα του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ να αγωνιστεί στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ με την ονομασία της Α.Γ.Ε.Χ και να διαλυθεί τελέιως  και τυπικά η ομάδα του ΓΠΣΧ.

Εαν δεν προχωρήσει και  τυπικά η απορρόφηση η αντρική ομάδα του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ να αγωνιστεί για φέτος με την ονομασία του ΓΠΣΧ και του χρόνου να γίνει κανονικά και με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ της ΑΓΕΧ και του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ.

Επίσης ο πρώην πρόεδρος Τάσος Κολτσιδόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ήδη έτοιμη ομάδα του Γυμναστικού η οποία αγωνίζεται ως γνωστόν στην Γ Εθνική τονίζοντας ότι έχει σχεδιαστεί σωστά , έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο παικτών και προπονητών και έχει προετοιμαστεί έχοντας πλέον τα φόντα και την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ακαδημίες του Γυμναστικού δεν λειτούργησαν καθόλου κάτι το οποίο καταγράφεται στα αρνητικά του Συλλόγου όσον αφορά βέβαια στους τομείς της οργάνωσης της ομάδας.

Μπροστά στην ήδη διαμορφωμένη κατάσταση, η οποία είναι και οικονομικά δύσκολη αλλά και γενικά , στα πλαίσια των καιρών που ευνοούν  τις ΣΥΓΝΩΝΕΥΣΕΙΣ και τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ο Γυμναστικός αποφάσισε να προχωρήσει τελικά σε συγχώνευση με την ΑΓΕΧ κάτι όμως που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ  τυπικά τώρα αφού έχουν ολοκληρωθεί οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων.

Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα ΟΜΩΣ και μήπως η ΕΟΚ μπορέσει τελικά να το κάνει , κατατέθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να γίνει απορρόφηση του Γυμναστικού από την ΑΓΕΧ.

Για αυτό λοιπόν εάν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό από την Ομοσπονδία, τότε η ομάδα του Γυμναστικού, η οποία είναι ήδη έτοιμη, θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα με το όνομα ΑΓΕΧ. Παράλληλα, τα παιδιά των ακαδημιών έχουν ήδη πάει στην ΑΓΕΧ , για να λειτουργήσουν όπως και πέρυσι κάτω από την ίδια “σκέπη” και με κοινή λειτουργία και οργάνωση. Πέρυσι λειτούργησαν σαν ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ όλες οι ακαδημίες εφέτος θα λειτουργήσουν σαν ΑΓΕΧ.

Εάν η απορρόφηση δεν γίνει αποδεκτή από την Ομοσπονδία για φέτος, τότε η ομάδα του Γυμναστικού θα συνεχίσει με το ίδιο όνομα, ωστόσο θα διοικείται ουσιαστικά από το Δ.Σ της ΑΓΕΧ ενώ ΑΠΟ ΤΗΝ  σημερινή διοίκηση του Γυμναστικού ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ- που θα συστήσουν μια επιτροπή ΜΠΑΣΚΕΤ η οποία θα αναλάβει να ρυθμίζει τα οικονομικά της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, αφού το μπάτζετ της κατηγορίας είναι υψηλό και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθεί!!!

Στην συνέντευξη τύπου όπως προείπαμε ήταν “παρών” και ο πρόεδρος της ΑΓΕΧ Γιώργος Γραμματικόγιαννης, ο οποίος τόνισε ότι εκτός από την στήριξη της γυναικείας ομάδας που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία, το σωματείο θα προσπαθήσει να βοηθήσει και στην οικονομική ενίσχυση του Γυμναστικού εφόσον αγωνιστεί με αυτό το όνομα στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, από όλα τα θετικά της συνέντευξης τύπου, υπάρχει και η ουσία δηλαδή θα πρέπει να αποδειχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες:

1)Εαν πραγματικά τηρηθούν όλα όσα δεσμεύτηκαν , στην συνέντευξη δημόσια απο την μια μεριά οι διοικούντες του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ οι οποίοι είπαν και δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν όπως μπορούν την ομάδα στον πολύ “δύσκολο” αγωνιστικό κοι οικονομικό ΓΟΛΓΟΘΑ της φετινής Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ κατηγορίας.

2)Εαν και οι δεσμεύσεις από πλευρά ΑΓΕΧ τηρηθούν έτσι ώστε να υπάρξει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα από αυτήν την συνεργασία-απορρόφηση-συγχώνευση!!!!

Βέβαια , αυτό που προέχει αυτήν την στιγμή και είναι το “αγκάθι” σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο στις ομάδες της ΧΑΛΚΙΔΑΣ είναι το οικονομικό , και σε αυτό τουλάχιστον στην πλευρά του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΎ υπάρχει, αδυναμία ανταπόκρισης από σχεδόν όλους τους διοικούντες του συλλόγου , και από ότι διαφαίνεται  εάν πραγματικά συνεχιστεί (!!!!!) η φετινή προσπάθεια, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΑΣΚΕΤ που θα βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο δεν θα πρέπει να έχει περισσότερους από  τρείς-τέσσερις ανθρώπους !!!!!

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί ξεκάθαρα τι ακριβώς θα γίνει και ποιό θα είναι το άμεσο μέλλον του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ».