Αχ, αυτή η… τρόικα!

Ο κακός προγραμματισμός της Τοπικής Ένωσης ΕΟΚ Δωδεκανήσου στο θέμα της ανάπτυξης του μπάσκετ είναι η αιτία που βρίσκεται σ’ αυτή την κακή οικονομική κατάσταση κι όχι οι οικονομικές ατασθαλίες, όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος βρέθηκε στη Ρόδο κι είχε επαφές με τους εκπροσώπους των σωματείων του νησιού. Ο γγ της ΕΟΚ επεσήμανε ότι η ομοσπονδία είχε και έχει τη διάθεση για ενίσχυση, αλλά… ας όψεται η τρόικα, η οποία πλέον κάνει κουμάντο!

“Θέλουμε να δώσουμε λύσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα, αφού αποφασίζει πλέον η τρόϊκα. Έχει γίνει συνείδηση σε όλους, ότι η κατάσταση στην οικονομία της Ελλάδας δεν είναι καλή. Κάθε χρόνο οι επιχορηγήσεις της Ε.Ο.Κ. μειώνονται. Μάλιστα στην τελευταία μας συνάντηση με τον συμπατριώτη σας τον κ. Νικητιάδη, τα μαντάτα που προέκυψαν ήταν δυσοίωνα. Μας οφείλονται πολλά χρήματα“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαγκρώνης, που εξήγησε και τους λόγους που δεν είχε βρεθεί άνθρωπος της ομοσπονδίας νωρίτερα στη Ρόδο. “Αυτό οφείλεται στις υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας και τις δημοτικές εκλογές”.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Τ.Ε. και κυρίως στο θέμα των οφειλόμενων χρημάτων είπε: “Η Τ.Ε. δεν έχει κάνει οικονομικές ατασθαλίες, απλά έγινε κακός προγραμματισμός λόγω της ευαισθησίας στο κομμάτι της ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να σβήσουμε έτσι απλά μία πορεία 22 ετών της Τ.Ε. Δωδεκανήσου. Το θέμα είναι να μειώσουμε τα έξοδα κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με περικοπές των μετακινήσεων”, ενώ πρόσθεσε για το ανδρικό μπάσκετ: “Πρέπει να συμπτύξουμε τα πρωταθλήματα. Συμφωνούμε με την πρόταση σας για τη δημιουργία τριών ομίλων στο ανδρικό πρωτάθλημα. Πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες”. Δεν παρέλειψε, πάντως, να χρησιμοποιήσει και σκληρή γλώσσα κατά των διαιτητών Δωδεκανήσου. “Νομίζω ότι οι διαιτητές έχουν καβαλήσει το καλάμι. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι επάγγελμα και να μειώσουν τις απαιτήσεις τους”.

Και… “εμφύλιος”!
Το κλίμα, πάντως, στη συνάντηση κάθε άλλο παρά… ειρηνικό ήταν, καθώς εκπρόσωποι αρκετών σωματείων (Α.Σ.Κ. Ιβίσκος, Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, Ελπίδα Πεταλούδων, Ήλιος Ιαλυσού, Κολλέγιο Ρόδου) έκαναν δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Τ.Ε. Δωδεκανήσου Θεοδόση Κολιάδη για την πολιτική που εφαρμόζει αλλά και την πολιτική που ασκεί. Τέθηκε, μάλιστα και θέμα των χρημάτων που πήραν ορισμένα σωματεία του βορείου συγκροτήματος με τον Γιώργο Χατζηκαλημέρη και τον Δημήτρη Δοξάκη να απειλεί με αποχώρηση από την αίθουσα του Δ.Ο.Ν.Α.

Το μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και εκπρόσωπος του Διαγόρα Στάμος Καράβας έθεσε την παραίτηση του στη διάθεσή της Ε.Ο.Κ., μετά τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην αίθουσα του Δ.Ο.Ν.Α. Ροδίων. Ο πρόεδρος της Τ.Ε. Θεοδόσης Κολιάδης ζήτησε συσπείρωση λέγοντας “θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να πω ότι παραιτούμαι, όλοι μαζί πρέπει να φτιάξουμε την κατάσταση και να προχωρήσουμε ενωμένοι”.

πηγή: 12soccer.gr