Παπαδόπουλος: «Εφικτή η τρίτη θέση»

Για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, το ρόστερ του “δικεφάλου” και το ντεμπούτο του με αντίπαλο τον ΟΦΗ μίλησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ (πέμπτος στη φετινή αγωνιστική περίοδο) ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της ομάδας από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι η τρίτη θέση…

Αναλυτικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε:

Για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ:

«Όπως έχω ξαναπεί είναι τιμή μου να είμαι στην ΑΕΚ. Ξέρουν όλοι τι σημαίνει ΑΕΚ και τι μέγεθος είναι ανεξαρτήτου κατηγορίας. Για κάθε επαγγελματία προπονητή με φιλοδοξίες είναι πρόκληση να δουλέψει σκληρά και με σύνεση για να κερδίσει ότι μπορεί. Μία τέτοια συνεργασία δίνει πολλά συν και πλην και ελπίζω τα συν να είναι παραπάνω. Ήθελα να έρθω νωρίτερα στην ομάδα. Είχαμε συζητήσεις και νωρίτερα αλλά δεν ήρθε η συνεργασία εκείνη τη χρονική περίοδο.

Ήθελα πολύ να έχω έρθει στην ομάδα νωρίτερα για να έχω και περισσότερα παιχνίδια μπροστά μου. Όπως είπα και στο πρόεδρο νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο στόχος των δύο πρώτων θέσεων έχει χαθεί και η τρίτη θέση είναι εφικτή. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε, γιατί αυτή η θέση μπορεί του χρόνου να οδηγήσει στην επιστροφή στην Α1″.

Για το ρόστερ της ΑΕΚ και τις δυνατότητες που έχει:

«Την ομάδα την γνωρίζω και την έχω παρακολουθήσει πολλές φορές. Οι παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας και υπάρχει ένα καλό ρόστερ 7-8 παιδιών με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις. Η εμπειρία τους και το γεγονός ότι έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο τους κάνει να καταλαβαίνουν το παιχνίδι και με λίγες πληροφορίες μπορούν να κάνουν πολλά. Ηρεμία να υπάρχει και με συσπείρωση είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Οι παίκτες είναι από τους πιο έμπειρους που υπάρχουν κι αυτό βοηθάει πολύ έναν προπονητή επαγγελματία και με φιλοσοφία να περάσει πιο γρήγορα αυτά που θέλει μέσα στην ομάδα».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:

«Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ δύσκολο εξ’ ορισμού. Όπως είπα και στους παίκτες πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα να αλλάξουν τσιπάκι και να δουν τι θέλω εγώ με στόχο να παίξουμε καλύτερα από ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι γεμάτη ομάδα, με καλό ρόστερ και άξιζε να είναι ψηλότερα. Αν ξεκίναγε τώρα το πρωτάθλημα θα έλεγα ότι θα πρέπει να είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα και να διεκδικεί μία από τις προνομιούχες θέσεις. Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κομμάτι της περιφέρειας. Είναι ένα ντέρμπι κι έτσι πρέπει να το δούμε».