Γιατράς: «Η ομάδα θα πάει ακόμη ψηλότερα»

Ο Εσπερος πήρε το ντέρμπι με τον Κρόνο Αγίου Δηματρίου κερδίζοντας παράλληλα και τη μαθηματική άνοδο του στη Β’ εθνική. Για την επιτυχία της ομάδας του μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλλόγου ο Μάκης Γιατράς.

«Συγχαρητήρια σε όλους, στη διοίκηση, στα παιδιά, στους φροντιστές, στους συνεργάτες μου, όλοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την επιτυχία. Μέρος της επιτυχίας έχουν και όλοι οι προηγούμενοι προπονητές, γιατί εγώ ερχόμενος στον Έσπερο ΑΟΠΑ βρήκα μια καλή και σωστά δομημένη ομάδα, η οποία χτίστηκε τα τελευταία χρόνια με δουλειά, μεράκι και αγάπη. Το πιο σημαντικό είναι ότι η άνοδος ήρθε με παιδιά που έχουν βγει από τα σπλάχνα του Συλλόγου ή με παιδιά που παίζουν χρόνια στην ομάδα και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ανδρώθηκαν μπασκετικά στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Δικαιώσαμε τις προσδοκίες των φίλων της ομάδας και η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η αναγνώριση των αντιπάλων. Είμαι σίγουρος ότι η Β’ Εθνική για τον Έσπερο ΑΟΠΑ θα αποτελέσει απλώς μια στάση και η ομάδα θα πάει ακόμη ψηλότερα, γιατί έχει βάσεις, δυναμική και σωστή φιλοσοφία».

Τέλος, ο προπονητής τω πατρινών ανέφερε: «Για εμάς ήταν τελικός και είχαμε άγχος και πίεση. Για 35 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί μετά δεν μας βγήκαν πράγματα, αλλά κάπου και αυτό είναι φυσιολογικό, η κούραση έπαιξε τον ρόλο της και πρώτα απ’ όλους σε εμένα».

Κ. Μαρφαλέκας: «Ιδια φιλοσοφία»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Έσπερου ΑΟΠΑ Κώστας Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, στο προπονητικό τιμ και σε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την ιστορική επιτυχία. Βέβαια η φιλοσοφία της ομάδας μας παρά την άνοδο δεν πρόκειται να αλλάξει. Θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά βασιζόμενοι στα δικά μας παιδιά. Στόχος μας είναι να στηριχτούμε και να στηρίζουμε τα παιδιά που είναι βγαλμένα από τα σπλάχνα μας και οι προσθήκες που θα κάνουμε θα είναι μετρημένες».