Πουζουράκης: «Ηταν τιμητικό»

Έχοντας περάσει ένα χρόνο στο πλευρό του Γιάννη Τσακίρη στον Διαγόρα ο Κίμωνας Πουζουκάκης αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες. Ο Ροδίτης τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τη συνεργασία του με τον Διαγόρα, τις μπασκετικές δυσκολίες που υπάρχουν στο “σμαραγδένιο” νησί, ενώ έδωσε τα εύσημα στους δύο αθλητικούς εκπροσώπους της πόλης του.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία που είχε με τον Διαγόρα:

«Για κάποιον που ξεκινάει την προπονητική καριέρα του και αμέσως του δίνεται η ευκαιρία να βρίσκεται σε μία ομάδα η οποία αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία είναι πολύ τιμητικό. Εργάστηκα ένα χρόνο ως ασίσταντ κόουτς και γυμναστής αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Γιάννη Τσακίρη που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Μετά από ένα χρόνο συνεργασίας αποφάσισα για κάποιους προσωπικούς λόγους να μην συνεχίσω παρ’ όλ’ αυτά οι εμπειρίες που αποκόμισα θα με βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια της καριέρας μου».

Για το μπάσκετ στο νησί της Ρόδου:

«Το επίπεδο όπως σε όλες τις κατηγορίες έχει πέσει κι έτσι συμβαίνει και στα Δωδεκάνησα. Σε σχέση με άλλες ενώσεις σε εμάς υπάρχει πάντα το πρόβλημα της μετακίνησης από νησί και νησί για τα τοπικά πρωταθλήματα και αυτά των μικρών ηλικιών. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, όμως είναι ότι παρουσιάζεται μία έλλειψη παιδιών που θα θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Πιστεύω ότι όλοι όσοι αγαπάμε το άθλημα να προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά τους Ροδίτες κοντά στο μπάσκετ προκειμένου να υπάρχει συνέχεια στη πόλη μας.
Από την άλλη πλευρά η η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου εργαζόμενη προς τη σωστή κατεύθυνση προσπάθησε να κάνει το Α’ τοπικό πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον αυξάνοντας τον αριθμό των αγώνων και παράλληλα μειώνοντας τις μετακινήσεις. Αυτή η κίνηση  βοήθησε αρκετά τις ομάδες».

Για την πορεία των Κολοσσού και Διαγόρα στις Εθνικές κατηγορίες:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Κολοσσό για την εκπληκτική περσινή του πορεία. Αποτελεί μία πολύ καλή διαφήμιση για το νησί μας στο χώρο του αθλητισμού και εύχομαι να κάνει ανάλογες πορείες όπως πέρσι. Παράλληλα ελπίζω όπως και όλοι οι Δωδεκανήσιοι φίλαθλοι να τον δούμε να αγωνίζεται κάποια στιγμή και στην Ευρώπη.
Όσον αφορά τον Διαγόρα επειδή δεν ξέρουμε ακόμα σε ποια κατηγορία θα βρίσκεται ελπίζω να αγωνιστεί στην Α2 τελικά και εύχομαι η πορεία του να είναι σταθερά ανοδική»].