Γιαννόπουλος: «Ν’ αγαπήσουμε το μπάσκετ περισσότερο»

Ο Χάρης Γιαννόπουλος θα αφήσει για λίγο το Καρπενήσι και την προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό για να φορέσει και πάλι τη γαλανόλευκη, όπως και οι για τις επόμενες μέρες συμπαίκτες του, ο Μπόγρης, ο Παπαντωνίου και ο Παππάς, έκαναν με τις δικές τους ομάδες. Αιτία; Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3Χ3 που διεξάγεται στο Ζάππειο από τις 23 ως τις 26 Αυγούστου.

«Είναι τιμή να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και να ανταποκρίνεσαι στην πρόσκληση όταν σε καλούν. Η συγκεκριμένη διοργάνωση κρύβει και μία πρόκληση, καθώς είναι το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει και η προοπτική το 3Χ3 να αποτελέσει και κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων στο μέλλον. Εννοείται, επιπλέον, πως ξεχωριστή κάνει τη διοργάνωση και το γεγονός ότι φιλοξενείται στη χώρα μας».

Η τετράδα της Εθνικής Ελλάδας ξέρει από… μπάσκετ, όπως ξέρει και ότι στο 3Χ3 υπάρχουν και κάποιες διαφορές: «Ναι, είναι κάτι που το γνωρίζουμε και θα πρέπει να το δούμε στην πράξη. Θα πρέπει να προσέξουμε σε κάποια σημεία, ιδιαίτερα αυτά στα οποία αντιδράς ενστικτωδώς με γνώμονα τα όσα έχεις μάθει και τα όσα κάνεις τόσα χρόνια. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα».

Το 3Χ3 σε αυτό το επίπεδο είναι άγνωστο στη χώρα μας, παρά το ότι ήταν από τις πρώτες που το καθιέρωσε, εδώ και σχεδόν μια 20ετία με τα τουρνουά που διοργανώνει η ΕΟΚ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. «Έτσι είναι… Οι αντίπαλοι μας είναι άγνωστοι σε ότι αφορά τις συνθέσεις με τις οποίες θα αγωνιστούν, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που ισχύει για όλους. Ίσως μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ισπανία, που έχει φέρει παίκτες που τους γνωρίζουμε όλοι, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη των περισσότερων ομάδων που επιλέγουν πιο νεαρούς παίκτες».

Η Ελλάδα «δεν μπορεί παρά να στοχεύει ψηλά όταν μιλάμε για μπάσκετ», τονίζει ο Γιαννόπουλος, ο οποίος όμως πέρα από μια πιθανή διάκριση, βλέπει κι άλλα θετικά: «Είναι ένας τρόπος και μια ευκαιρία να έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος κοντά στο μπάσκετ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κόσμος θα βρεθεί στο Ζάππειο για να παρακολουθήσει μπάσκετ και να μας στηρίξει και ότι πολλοί θα αγαπήσουν το μπάσκετ ακόμη περισσότερο μέσα από αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».