«Εκρηξη στο μπάσκετ αν…»

Μετά από μερικά χρόνια όπου εργάστηκε σε ομάδες της Αθήνας ο Δημήτρης Δαμιανίδης επέστρεψε στον Παναξιακό που φέτος θα κάνει την προσπάθεια από το Α’ τοπικό να βρεθεί στη Γ’ εθνική. Ο Δαμιανίδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για την ομάδα του Παναξιακού:

«Το πρόβλημα που έχουμε εδώ είναι ότι για το πρωτάθλημα δίνουμε λίγους αγώνες. Τα παιδιά όλη τη χρονιά παίζουν 8 αγώνες και μετά πάνε στα μπαράζ για να κοντραριστούν με ομάδες που έχουν σαφώς περισσότερα παιχνίδια. Οι παίκτες είναι καλοί, όμως δεν έχουν παραστάσεις. Φέτος κοιτάμε μήπως έρθουμε στην Αθήνα για να κάνουμε κάποια φιλικά, ώστε να έχουμε περισσότερους αγώνες πριν τα μπαράζ. Από εκεί και πέρα η ομάδα είναι καλά οργανωμένη, έχουμε κάθε μέρα το γήπεδο στη διάθεση μας και υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με την ομάδα. Σε σχέση με την Αθήνα που ήμουν πολλά χρόνια η κατάσταση εδώ είναι καλύτερη».

Για τους στόχους που θέτει:

«Ο στόχος είναι η ομάδα να μπορέσει να πάει στα μπαράζ και μέσα από εκεί να παλέψει για να ανέβει. Αν ανέβει τότε θα υπάρξει έκρηξη στο μπάσκετ στο νησί. Υπάρχουν παίκτες εδώ που μπορούν να παίξουν ψηλότερα, ενώ υπάρχουν αρκετοί Ναξιώτες που αγωνίζονται ήδη σε εθνικές κατηγορίες και όντας στο τοπικό δεν μπορούμε να τους προσεγγίσουμε.

Δεύτερος στόχος είναι να οργανώσουμε τις ακαδημίες μας για να έρθουν περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ. Ήδη υπάρχουν περίπου 120 παιδιά κάτι που δείχνει ότι η Νάξος αγαπάει το άθλημα. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένας κορμός ναξιώτικος που θα εμπλουτίζεται συνεχώς γιατί δεν είναι δυνατό συνέχεια να υπάρχουν στο ρόστερ 12 ξένοι».