Το πιο αξιοπρόσεκτο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και το Ίλιον, καθώς οι δυο σύλλογοι βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή, περιμένοντας κάποιο στραβοπάτημα από τους πρωτοπόρους.
Πλήρες και με φιλοδοξίες για τους δυο βαθμούς της νίκης, οι οποίοι θα το φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο, θα μεταβεί το Ηράκλειο στη Μυτιλήνη, όπου και αντιμετωπίζει τη Γέρα το μεσημέρι της Κυριακής.
Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι χωρίς να έχουν λύσει όλα τα προβλήματα τους αλλά με νέο καπετάνιο στο τιμόνι του συλλόγου, ευελπιστούν να διαφυλάξουν την έδρα τους ώστε να μπορέσουν να ελπίζουν στο όραμα της παραμονής.

Δύο ώρες αργότερα ο Ίκαρος Ικαρίας φιλοξενεί την Εξω Παναγίτσα στο κλειστό του Αγ. Κηρύκου με στόχο την παρθενική του νίκη του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Το πρώτο επίσημο τεστ με την ομάδα της Χαλκίδας θα δώσει ο Δημήτρης Λιόγας απέναντι στο Φιλαθλητικό, αναζητώντας το νικηφόρο ντεμπούτο.

Ενα από τα τελευταία χαρτιά για την παραμονή του παίζει ο Σπόρτιγκ απέναντι στο δυναμικό Ψυχικό, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στην επιστροφή των τραυματιών Κλήμη και Ζάτα, τους οποίους στερήθηκε για καιρό.
Στην ίδια μοίρα με την ιστορική ομάδα των Πατησίων βρίσκεται και ο Εργοτέλης, ο οποίος θέλει να «κλέψει» τη θέση της Λιβαδειάς την οποία και υποδέχεται στην Κρήτη, ώστε να εξακολουθήσει να ονειρεύεται για την παραμονή στην κατηγορία.

Τέλος, στα βήματα της περασμένης αναμέτρησης θέλει να βαδίσει ο Αργοναύτης Τριγλίας στο εκτός έδρας ματς με το Παλαιό Φάληρο στη Νέα Σμύρνη στις 18:30.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Εργοτέλης – Λιβαδειά( Λίντο, 17:00)
Π. Φάληρο – Αργοναύτης Τριγλίας (Ν. Σμύρνης, 18:30)
Παπάδος Γέρα – Ηράκλειο (Νεάπολης Μυτιλ., 12:00)
Ίκαρος Ικαρίας – Έξω Παναγίτσα (Αγ. Κηρύκου, 14:00)
Σπόρτιγκ – Ψυχικό (Σπόρτιγκ, 17:00)
Ιωνικό ΝΦ – Ένωση Ιλίου (Ζ. Αλεξάνδρου, 17:00)
Χαλκίδα – Φιλαθλητικός (Κανήθου, 17:00)