Μπορεί η νίκη επί του Ψυχικού να μην έβγαλε τον Σπόρτιγκ από τη ζώνη του υποβιβασμού, έδωσε όμως στους «μπλαουγκράνα» δύο πολύτιμους βαθμούς ελπίδας στο δύσκολο έργο της παραμονής.

Οι παίκτες του Δημήτρη Αποσκίτη, ξέροντας τη δεινή θέση που θα τους οδηγούσε μια ακόμα ήττα, μπήκαν στο παρκέ με περίσσια θέρμη και αποφασιστικότητα καταφέρνοντας να δαμάσουν τους «κυανοκιτρίνους» παρά τη παθιασμένη αντίσταση που συνάντησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τα τέσσερα θετικά αποτελέσματα αλλά και η εμφανώς αλλαγμένη ψυχολογία της ιστορικής ομάδας των Πατησίων μετά την άφιξη του έμπειρου τεχνικού και την ανανέωση της διοίκησης δεν κρύβεται. Κάτι που ωθεί την ομάδα προς το όνειρο της παραμονής, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα στο έμψυχο δυναμικό της.

Το κλίμα, πάντως, μεταδόθηκε και στο κοινό του συλλόγου καθώς ολοένα και περισσότεροι φίλαθλοι καταφθάνουν ώστε να παρακολουθήσουν το μπασκετικο θέαμα μαζί με τους πάντα φανατικούς οπαδούς του.

Η χθεσινή νίκη είχε ακόμα πιο μεγάλη αξία ζωής… για κάποιον από την οικογένεια του Sporting club 1991, τον Γιάννη, ο οποίος παρά το πένθος του έσπευσε να στηρίξει την πολυαγαπημένη του ομάδα, έχοντας πάντα στην καρδιά του «τον μπαγάσα που περνά πια καλά εκεί πάνω», όπως θα τραγουδούσε και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.