Με μία ομάδα λιγότερη αναμένεται να διεξαχθούν οι αγώνες του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ’ εθνική, που ξεκινούν στις 19 του Ιούνη. Όπως όλα δείχνουν ο Άρης Σύρου δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Αθήνα, εκεί όπου θα βρεθούν οι Αρισβαίος Καλλονής (Λέσβος), ΦΟ Βροντάδου (Χίος), Αναγέννηση Σάμου (Σάμος) και Ελπίδα Αμπελοκήπων (Δωδεκάνησα), για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη National League 2. Αιτία είναι – τι άλλο; -, το οικονομικό. Με βάσει το δημοσίευμα του SportCyclades και του έγκριτου δημοσιογράφου Ιωάννη Νοταρά, στη Σύρο “γυρίζουν” και πάλι την πλάτη στην προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Βαρθαλίτης, που δεν βρήκε (και πάλι) οικονομική βοήθεια για να μπορέσει να παρουσιαστεί ο Άρης Σύρου στα μπαράζ και να διεκδικήσει τις πιθανότητες που αναλογούν στην ομάδα για να βρεθεί στις εθνικές κατηγορίες.

Με βάσει το δημοσίευμα, στη Σύρο αγαπούν με το μπάσκετ, αλλά μόνο… επιλεκτικά! Δηλαδή κυρίως όταν διεξάγεται στο νησί το event του Γιώργου Πρίντεζη, διότι κατά τ’ άλλα μάλλον λίγη είναι η βοήθεια που δίνουν στον Αντώνη Βαρθαλίτη, που μοχθεί και “ιδρώνει” για να μπορεί ο Άρης Σύρου να εμφανίζει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την απλή συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα, λοιπόν με τις πληροφορίες του “SportCyclades” ο Άρης Σύρου αναμένεται να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στους αγώνες του ειδικού πρωταθλήματος διότι δεν μπόρεσε να βρει πόρους ώστε να κατορθώσει να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ομάδας, ο Αντώνης Βαρθαλίτης έχει… κινήσει γη και ουρανό για να βρει συμπαραστάτες σε αυτή την πολύ σημαντική εκπροσώπηση της Σύρου και των Κυκλάδων στο ειδικό πρωτάθλημα. Έως τώρα πάντως δεν φαίνεται να έχουν “ιδρώσει” κάποιοι, προκειμένου να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Ο Αντώνης Βαρθαλίτης εδώ και χρόνια “ματώνει” οικονομικά έτσι ώστε να βλέπει ο ίδιος, αλλά και οι φίλοι του Άρη την ομάδα να διαπρέπει, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Κι όνειρό του ήταν να γίνει και το βήμα παραπάνω και είχε στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για να επιτευχθεί αυτό το βήμα είναι απαραίτητο να συμπράξουν και άλλοι… Αλλά εκείνο που δυστυχώς βλέπει είναι και πάλι αδιαφορία και γυρισμένες πλάτες!!!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε ό,τι αφορά το θέμα του γηπέδου, ζήτημα για το οποίο είχε κάνει αρκετές ενέργειες και κρούσεις προς την δημοτική αρχή του τόπου και πάλι φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Διότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πρόεδρος άκουσε από τα πιο επίσημα χείλη της δημοτικής αρχής, τον Δήμαρχο ότι το πολυπόθητο κλειστό γήπεδο δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2025!!! Κι αυτό ίσως με ερωτηματικά…

Την ίδια ώρα πάντως η Ερμούπολη γίνεται πόλος έλξης για ακόμη μία χρονιά στην διάρκεια ενός μπασκετικού σόου από το οποίο εκείνο που μένει ως επί το πλείστων είναι μόνο η χρυσόσκονη και ίσως λίγη διάθεση νεαρών μικρών παιδιών να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους. Αλλά όταν έρχεται η ώρα αυτά τα παιδιά να κληθούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο μπάσκετ βρίσκουν συνθήκες, οι οποίες τα αποθαρρύνουν… Και φυσικά μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι σε αυτό το μπασκετικό σόου που κρατάει μικρό χρονικό διάστημα και προβάλει το νησί ορισμένοι σπεύδουν να το στηρίξουν, να το υποστηρίξουν και με το παραπάνω.