Απομένουν ελάχιστα 24ώρα για να κυκλοφορήσει παγκοσμίως το νέο βιβλίο του γκουρού της προπονητικής, Tim Grover (www.attackathletics.com). Το Relentless που ήδη προπωλείται μέσω amazon.com στο ακόλουθο link :http://www.amazon.com/Relentless-From-Good-Great-Unstoppable/dp/1476710937/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1365678249&sr=8-1&keywords=tim+grover αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα» των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη. Μεταξύ αυτών, και του Kobe Bryant που έχει επιμεληθεί το πρόλογο του RELENTLESS. Δεν υπάρχει άλλωστε, καλύτερη «πηγή» για να σκιαγραφήσει κάποιος το χαρακτήρα και την εργατικότητα του coach Grover από τον σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, ο οποίος τα ξημερώματα στο Πόρτλαντ σημείωσε 47 πόντους σε 48 λεπτά αγώνα. «Αν πάρεις τους εκπαιδευτές του Secretariat και του Man o’ War (σ.σ. πρόκειται για μερικά από τα πιο δυνατά και πιο γρήγορα άλογα του ιπποδρόμου) και τους μετατρέψεις σε έναν μόνο βάρβαρο, αυτός είναι ο Tim κατά τη διάρκεια των προπονήσεων του με μένα ή τον Jordan» παραδέχεται ενισχύοντας τις φήμες που θέλουν τους αθλητές που γυμνάζει ο 49χρονος coach να φτύνουν… αίμα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Το RELENTLESS σίγουρα δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο προπονητικής, με ασκήσεις, συστήματα και όλα τα συναφή. Το Relentless- κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου- πραγματεύεται περισσότερο με την ψυχική ενδυνάμωση απ’ ότι τη σωματική. Έχει να κάνει με το πώς ο καθένας από μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τους φόβους, τις αδυναμίες και τα συναισθήματα του προς όφελος του, μη επιτρέποντας την εκμετάλλευσή τους από τρίτους. Ο coach Grover προτείνει να κάνουμε πράξη όσα βρίσκονται στη λίστα “RELENTLESS 13”, που κυριαρχεί στο RELENTLESS, στην οποία τα πάντα είναι αριθμημένα ως #1. «Όταν μπορείς να κοντρολάρεις – όσο για άλλους- φαντάζουν μη ελεγχόμενα τότε θα είσαι αληθινά αμείλικτος» δηλώνει ο συγγραφέας, που γυμνάζει μεγαθήρια τόσο του μπάσκετ παγκοσμίως. Όπως οι Michael Jordan, Kobe Bryant, Dwyane Wade, coach Mike Krzyzewski, Charles Barkley, Pat Riley, Enes Kanter αλλά και παίκτες που αφήνουν το στίγμα τους στην Ευρώπη όπως οι Robbie Hummell & Maciej Lampe (ACB), Henry Domercant, Jerome Randle, Cenk Akyol (Tουρκία), David Moss (Sienna), Patrick Beverley, Jannero & Jeremy Pargo (Ελλάδα, Ρωσία, Ισραήλ).

Ο κόουτς Ettore Messina αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το “RELENTLESS εξηγεί πως η δύναμη του μυαλού πάνω από όποια σωματική ικανότητα ή ταλέντο μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη της τελειότητας» ενώ ο προπονητής της EA7 Sergio Scariolo δεν διστάζει να αποκαλέσει τον Tim Grover “the guru of physical and mental preparation” και συστήνει ανεπιφύλακτα το RELENTLESS. Το σίγουρο είναι πως μόλις διαβάσει κάποιος το εν λόγω βιβλίο θα γίνει καλύτερος- όχι μόνο σε άκρως αθλητικό πλαίσιο αλλά –ΚΥΡΙΩΣ- ως άνθρωπος. Θα γίνει ένας από τους «CLEANERS», τους πρωταγωνιστές του βιβλίου του παγκοσμίου φήμης Αμερικανού γυμναστή.