gs-larisas-aelΤο πολυαναμενόμενο ντέρμπι της Λάρισας συγκεντρώνει πάνω του σχεδόν όλα τα βλέμματα αυτή την Κυριακή στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Στο κλειστό της Νεάπολης ο ΓΣ Λάρισας θα υποδεχτεί την ΑΕΛ, με μοναδικό στόχο την 8η συνεχόμενη νίκη που θα τον ανεβάσει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι θα έχουν πάντως και τη μεγαλύτερη πίεση για τη νίκη. Όχι μόνο επειδή παίζουν στην έδρα τους, αλλά και διότι η ΑΕΛ ξέρει καλά ότι σε περίπτωση νίκης θα αποκτήσει προβάδισμα δύο βαθμών στην κούρσα για την άνοδο στην Α2.

Στην Κατερίνη θα ρίξει την αυλαία για τον πρώτο γύρο ο -ήδη πρωταθλητής χειμώνα- Αίολος Αστακού. Η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό Αρχέλαο με στόχο να κάνει το 14-0 και να ισοφαρίσει ταυτόχρονα το ρεκόρ που πέτυχαν την προηγούμενη σεζόν οι Μαχητές Δόξας Πεύκων για το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Β΄ Εθνικής. Ακόμα μεγαλύτερη πάντως είναι η ανάγκη που έχουν για νίκη οι Τιτάνες Παλαμά (10 σερί ήττες) και το Ανατόλια (7 σερί ήττες), με τους πρώτους να φιλοξενούν τον Πολύγυρο και την ομάδα του Πέτρου Γκαϊτατζή να πηγαίνει στα Διαβατά για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό Ιωνίας.

Από εκεί και πέρα, πολύ ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η αναμέτρηση του φορμαρισμένου Αργους Ορεστικού (5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια) με το Αγρίνιο, που ναι μεν στρογγυλοκάθεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, εντούτοις ακόμα δεν έχει κερδίσει αγώνα μακριά από το γήπεδο του (0-5). Το νικηφόρο σερί της (5-0) θα προσπαθήσει να διευρύνει η Καστοριά με αντίπαλο τον πάντα επικίνδυνο Ερμή Λαγκαδά, ενώ στον αγώνα που θα ανοίξει στις 13:00 το πρόγραμμα της ημέρας, το Στρατώνι θα υποδεχτεί την ΕΑΚ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν άμεση ανάγκη ένα ροζ φύλλο αγώνα μετά τις συνεχόμενες ήττες (τρεις και τέσσερις αντίστοιχα) που έχουν υποστεί.

Πανιώνιος vs Ιωνικός… 30 χρόνια μετά!

Στο νότιο όμιλο το ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής περιστρέφεται δίχως άλλο γύρω από την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Ιωνικό Νίκαιας, σε μία ιστορική κόντρα μεταξύ δύο ομάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες για τελευταία φορά σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών τη σεζόν 1986-87 στην Α1! Η αυριανή αναμέτρηση δεν έχει βέβαια μόνο ιστορική χροιά, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν ως αυτοσκοπό την άνοδο στην Α2 και αυτό φαίνεται και από τη βαθμολογική θέση τους (3ος ο Πανιώνιος και 4ος ο Ιωνικός, με ένα παιχνίδι λιγότερο).

Τι άλλο περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα; Πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια… Δύσκολη αποστολή στο Ιλιον θα έχει το πρωτοπόρο Ηράκλειο, την ίδια ώρα που ο δεύτερος Αμύντας θα υποδέχεται τον Κρόνο και ο 5ος Πανελευσινιακός θα επιχειρεί να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο τον Ικαρο Νέας Σμύρνης. Στο κλειστό του Ζωγράφου ο Φιλαθλητικός θα προσπαθήσει να σταματήσει την κατρακύλα (3 σερί ήττες) απέναντι στον Παπάγο, ενώ ο Χολαργός θα επιχειρήσει να σημειώσει την 4η συνεχόμενη νίκη του στην αναμέτρηση με τη Νίκη Αμαρουσίου.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας ο Εργοτέλης θα υποδεχτεί το φορμαρισμένο Κορωπί (3 σερί νίκες), ενώ στο Χαλάνδρι θα τεθούν αντιμέτωπες αντιμέτωπες οι ομάδες με τα μεγαλύτερα σερί ηττών στο νότιο όμιλο: ο Προμηθέας (11 σερί ήττες) και ο Εσπερος ΑΟΠΑ (6 σερί ήττες).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Ζωγράφου 17:00 Φιλαθλητικός-Παπάγος Κωνσταντινόπουλος-Χαλαμπαλάκης
Ν. Πέρκιζας 17:00 Προμηθέας Χ.-Εσπερος ΑΟΠΑ Κοντίλης-Βαλούρδος
Λίντο 17:00 Εργοτέλης-Κορωπί Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινίδου
Ν. Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος-Ιωνικός Νίκαιας Ψαριανός-Μπίκας
Υμηττού 17:00 Αμύντας-Κρόνος Στρέμπας-Ορφανός Ι.
Β΄ Ελευσίνας 17:00 Πανελευσινιακός-Ικαρος Ν. Σμ. Πόντας-Καλογερόπουλος Φ.
Β΄ Κλ. Ιλίου 17:00 Ενωση Ιλίου-Ηράκλειο Μπούσιας-Φάκαρος
Αν. Τρίτσης 17:00 Χολαργός-Νίκη Αμαρουσίου Σιώκας-Φραγκούλη

Βόρειος όμιλος

ΣΣ Κατερίνης 17:00 Πιερικός Αρχέλαος-Αίολος Αστ. Φουτζήλας-Δαμίγος
Παλαμά 17:00 Τιτάνες Παλ.-Πολύγυρος Ταρενίδης Κ.-Παπαγεωργίου
Αργους Ορ. 17:00 Αργος Ορεστικό-Αγρίνιο Σιμητόπουλος-Τζήμα
Αρναίας 13:00 Στρατώνι-ΕΑΚ Θεσ/κης Παπαδόπουλος Θ.-Ελευθεριάδης
Νεάπολης 17:00 ΓΣ Λάρισας-ΑΕΛ Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής
Καστοριάς 17:00 Καστοριά-Ερμής Λ. Φακίτσας-Πιτσίλκας Μ.
Ιωνίας Διαβ. 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-Ανατόλια Λόρτος-Τζιοπάνος