Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το Final 4 της Elite League

Το Final 4 Unicef Trophy ήταν ο… προπομπός και πλέον το κλειστό των Άνω Λιοσίων θα είναι η έδρα και του Final 4 της Elite League, από όπου θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια της ανόδου στη Basket League. Η διοργανώτρια αρχή επέλεξε το Ολυμπιακό κέντρο των Ανω Λιοσίων για να φιλοξενήσει την τελική φάση, στο τριήμερο 17-19/5, με τη συμμετοχή των Ερμή Σχηματαρίου, Ηρακλείου, Μίλωνα και Πανιωνίου.

Όσον αφορά το νέο σύστημα διεξαγωγής που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά θα είναι διαφορετικό σε αυτό το Final 4, κι όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, “… έρχεται ως συνέχεια της πορείας των ομάδων στην κανονική περίοδο και επιβραβεύει αυτήν, δίνοντας την άνοδο στον νικητή του ζευγαριού με αντίπαλες τις ομάδες που τερμάτισαν πιο ψηλά στη βαθμολογία και μια δεύτερη ευκαιρία στον ηττημένο, απέναντι στον νικητή του ζευγαριού με τις δύο ομάδες που ήταν σε χαμηλότερες θέσεις στην κανονική περίοδο”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι την Παρασκευή 17/5 θα παίξουν κατά σειρά, Ηρακλής – Ερμής Σχηματαρίου και Πανιώνιος – Μίλωνας, στο παιχνίδι που θα αναδείξει τον πρωταθλητή και την πρώτη ομάδα που θα κερδίσει την άνοδό της. Την Κυριακή 19/5 θα γίνει ο αγώνας που θα κρίνει τη δεύτερη θέση, με αντιπάλους τον ηττημένο του ζευγαριού Πανιώνιος – Μίλωνας και τον νικητή του Ηρακλής – Ερμής Σχηματαρίου. Τέλςο οι ώρες των αγώνων θα ανακοινωθούν όταν υπάρξει ο τελικός προγραμματισμός και του Action24 που θα καλύψει απευθείας όλη τη δράση του τριήμερου.