Σοβαρή, ψυχωμένη και αήττητη η εθνική μας, νίκησε 92-84 τη Γερμανία

Ομάδα ανάγκης; Η εικόνα που έδειξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο παρκέ του «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα κόντρα στη Γερμανία, κάθε άλλο παρά για ομάδα ανάγκης έμοιαζε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «έβγαλε ψυχή και ομαδικότητα», όπως σχολίασε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά το τέλος του ματς με τους Γερμανούς, το οποίο βρήκε την εθνική μας να νικά με 92-84 και να συνεχίζει τη νικηφόρα και αήττητη πορεία της προς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Γιάννης Μπουρούσης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν οι κορυφαίοι της εθνικής ομάδας, δίχως ωστόσο κάποιος από τους παίκτες που πάτησε το πόδι του στο παρκέ να υστερεί. Όλοι τους έβαλαν τη δική τους πινελιά σε αυτή την εμφάνιση, δείχνοντας ζήλο και διάθεση…

Η… φόρα με την οποία μπήκαν οι Γερμανοί στο παρκέ (4-8) και η ευστοχία της από τα 6.75, αλλά και το μυαλωμένο της παιχνίδι, φάνηκε να προβληματίζουν την ελληνική ομάδα. Που είδε τους αντιπάλους της να ξεφεύγουν με 11-22 στο 3:40. Μία διαφορά που «σήμανε καμπανάκι» στο προπονητικό επιτελείο, με τον Σκουρτόπουλο να καλεί τάιμ άουτ και να βοηθά κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ολική μεταμόρφωση της εθνικής μας.

Η ελληνική άμυνα «έσφιξε», οι Μπουρούσης και Λαρεντζάκης «όπλισαν» και αυτό το -11, εξανεμίστηκε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «έπνιξε» τους Γερμανούς, που από το χρονικό σημείο που βρέθηκαν μπροστά με +11, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν εκ νέου, απόρροια της πιεστικής άμυνας που έπαιξαν οι Έλληνες διεθνείς. Παράλληλα στην επίθεση το δίδυμο των Μπουρούση-Λαρεντζάκη είχε πάρει τον… αέρα της γερμανικής άμυνας κι έτσι με το επιμέρους 12-0, το δεκάλεπτο έκλεισε με την εθνική μας να προηγείται με 23-22, που συνέχισε να «βομβαρδίζει» τους αντιπάλους του. Το επιμέρους σκορ ανέβηκε στο 20-0 (με τον Λαρετνζάκη να πετυχαίνει και ένα πολύ «μεγάλο» τρίποντο από το κέντρο!) και το ταμπλό στην Πάτρα έγραψε 31-22!

Ο Σκουρτόπουλος «φρέσκαρε» την ομάδα, ρίχνοντας στο παρκέ τόσο τον Χρυσικόπουλο (στην παρθενική του εμφάνιση με τη γαλανόλευκη), όσο και τους Γιαννόπουλο, Μποχωρίδη και Γκίκα, δίχως αυτό να αλλάζει και τόσο την εικόνα της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είδε προς στιγμήν τη διαφορά του +10 (36-26), να «ψαλιδίζεται» από τους Γερμανούς (38-33), όμως εκεί οι Μαυροειδής και Γιαννόπουλος «μίλησαν» και το τέλος του 20λέπτου βρήκε την εθνική μας μπροστά με 45-35…

Μία διαφορά που συντηρούσε δίχως να… ιδρώσει ιδιαίτερα η εθνική μας, βρίσκοντας λύσεις στον επιθετικό τομέα από αρκετούς παίκτες. Αθηναίου, Μαυροδειδής, Γκίκας έδιναν ανάσες στους Μπουρούση, Λαρεντζάκη που «κουβαλούσαν» το αντιπροσωπευτικό μας στην επίθεση. Στο 30’ το ταμπλό στο «Δ. Τόφαλος» έγραφε 63-56, με τη γερμανική ομάδα να έχει στείλει το μήνυμα των προθέσεών της. Και με τους Μπέντζινγ και Τίμαν να είναι η «αιχμή του δόρατος» η γερμανική ομάδα πλησίασε ακόμη περισσότερο. Στο 34’ το σκορ έγινε 73-70 και το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι. Εκεί, όμως η εθνική μας έδειξε ότι διέθετε το «καθαρό μυαλό» που χρειαζόταν. Με σωστές επιλογές, με καλή οργάνωση και με τους Σαλούστρο και Αθηναίου να «σκοτώνουν» (από την ίδια γωνία μάλιστα και έξω από τα 6.75) τη γερμανική άμυνα, η «ψαλίδα» άνοιξε εκ νέου (88-77). Πλέον το νερό είχε μπει για τα καλά στο… αυλάκι. Τα χέρια των Γερμανών είχαν «βαρύνει», οι Έλληνες διεθνείς γνώριζαν καλά πώς να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν και στο τέλος πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη (92-84), που διατηρεί αήττητη με 9/9 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την εθνική μας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 45-35, 63-56, 92-84

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Πάτρικ Μπάουμαν

Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της βρίσκεται στην Πάτρα!

Με διάστρεμμα στο πόδι έφυγε από το γήπεδο ο Χάρης Γιαννόπουλος, που δεν θα μπορέσει όπως όλα δείχνουν να ενισχύσει την εθνική μας ομάδα στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Σερβία στο Βελιγράδι. Εκτός αποστολής εξάλλου θα είναι και ο Γιάννης Μπουρούσης, όπως ανέφερε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

. Διαβάστε ακόμη…