shadow_basketballΚάθε αρχή μας γεμίζει στη ζωή με ανάμικτα συναισθήματα, αγωνίας αλλά και ανυπομονησίας. Το πρώτο τζάμπολ είναι πλέον προ των πυλών και όλοι, παίκτες, προπονητές αλλά και διοίκηση περιμένουν να δούνε τα αποτελέσματα της δίμηνης σχεδόν προσπάθειας τους στο παρκέ. Η χρονιά αναμένεται και φέτος αμφίρροπη γεμάτη συγκλονιστικές ανατροπές και δυνατές «μάχες». Αύριο το απόγευμα θα παιχτεί η πρώτη «πράξη» και όλα είναι ρευστά…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά ακολουθώντας τον δρόμο της πρεμιέρας που μας «οδηγεί» στον πρώτο όμιλο. Εκεί θα συναντήσουμε σημαντικές επιστροφές στη κατηγορία όπως αυτή της Μεταμόρφωσης Βόλου που θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Λάρισας, με εντελώς διαφορετικό προφίλ από τη περασμένη χρονιά με πολλούς νεαρούς αθλητές και μια μικρή… «νότα» έμπειρων αθλητών. Στον αγώνα θα κατέβει χωρίς απουσίες και με όπλο τη πιεστική άμυνα και τον νεανικό ενθουσιασμό.

Στη Γ΄ Εθνική όμως επιστρέφει μια ακόμη πιο ιστορική ομάδα η ΑΕΛ, η οποία κατάφερε να φτάσει στο ζενίθ και στα «μεγάλα σαλόνια» για να ταλαιπωρηθεί από το «κόστος» των ονείρων της και διάφορα άλλα προβλήματα που προέκυψαν στη πορεία, να φτάσει στο ναδίρ και πλέον αναγεννημένη να γυρίσει και πάλι στη κατηγορία πιο δυναμική και αποφασιστική. Το έργο της στο πρώτο παιχνίδι πάντως θα είναι πολύ δύσκολο αφού θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πολύ δυναμικό και έμπειρο πλέον Πρωτέα ο οποίος θα παίζει επίσης και στην έδρα του.

Παλιά γνώριμη με το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου είναι όμως και η Καστοριά και η Μελίκη οι οποίες θα αγωνιστούν απέναντι στην έμπειρη Μακάμπη και τους πολύ δυνατούς Διόσκουρους αντίστοιχα, φιλοδοξώντας αμφότεροι πάντως, παρά τη δυσκολία που παρουσιάζει το εγχείρημα τους, στο καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

Μετά από μια μικρή απουσία θα δούμε και πάλι στη Γ΄ Εθνική τον Αριστοτέλη Φλώρινας ο οποίος αρχίζει τη προσπάθεια του με μια «επικίνδυνη αποστολή» μέσα στον φιλόδοξο και φέτος Φοίνικα Λάρισας. Τέλος, το νέο «αίμα» της κατηγορίας είναι η Βόνιτσα η οποία φιλοξενεί τους Τιτάνες Παλαμά με την ελπίδα να μπει στο πρωτάθλημα με το δεξί κάτι που σίγουρα θα τη βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Μεταμόρφωση Βόλου – Αστέρας Λάρισας (Β. Παρασκευοπούλου, 18:00)
Βόνιτσα – Τιτάνες Παλαμα  (ΔΑΚ Βόνιτσας, 18:00)
Φοίνικας Λάρισας – Αριστοτέλης Φλώρινας (Αγ, Θωμά, 18:00)
Πρωτέας Γρεβενών – ΑΕΛ (ΔΑΚ Γρεβενών, 18:00)
Μελίκη – Διόσκουροι Κοζάνης  (ΔΑΚ Μελίκης, 18:00)
Καστοριά – Μακάμπη (Καστοριάς, 18:00)