Έστειλαν το δικό τους μήνυμα κόντρα στη διαφορετικότητα στην 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12, International Day of Persons with Disabilities) όπως καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, η καρδιά όλων όσων βρέθηκαν στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο, χτύπησε δυνατά. Χτύπησε… διαφορετικά, χάρη στην αγάπη, το πάθος και τη δύναμη ψυχής απ’ όλους όσοι συμμετείχαν στο μαγικό-μοναδικό «περίπατο», που οργάνωσε και έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ (Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες, ΜΟΝΟ Άνθρωποι). Η 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ, «η γιορτή των όρθιων και καθιστών» – όπως πολύ ορθά την διατυμπανίζει παντού η πρόεδρος του Σωματείου κα Σύλβια Αντώναρου – έστειλε το μήνυμα σ’ όλα τα μήκη και πλάτη κι έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη φωνή όλων, ενάντια σ’ εκείνους που συνεχίζουν να βλέπουν διαφορετικότητες μεταξύ των συνανθρώπων μας.

Η 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ αποτελεί πλέον θεσμό και είναι μία από τις σημαντικότερες επιδείξεις μόδας πανελληνίως, με την συμμετοχή Παραολυμπιονικών, αθλητών ΑΜΕΑ, πρώην και νυν μοντέλων, εστεμμένων διαγωνισμών ομορφιάς, απλών αθλητών, χορευτών. Στη «γέφυρα ομορφιάς», που στήθηκε με περισσή αγάπη στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο στον Άλιμο, παρέλασαν όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες, φορώντας τις μοναδικές δημιουργίες ενός εκ των κορυφαίων σχεδιαστών της Ελλάδας, του Θεόδωρου Τρανούλη. Ο «Οίκος Μόδας Τρανούλης», με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο της υψηλής ραπτική, στάθηκε δίπλα σ’ αυτή την μοναδική εκδήλωση, προσφέροντας αφιλοκερδώς τα haute couture φορέματα και τα κοστούμια, με τα οποία εμφανίστηκαν στην πασαρέλα οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες. Θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαιτέρως την πολιτιστική προσφορά του «Οίκου Μόδας Τρανούλης», με την δημιουργία του κινήματος «ATHENA TAKE ME HOME», του οποίου ηγείται η κυρία Αθηνά Τρανούλη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση με δράσεις που αφορούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Δήμος Αλίμου και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Κονδύλης έθεσαν υπό την αιγίδα τους την μοναδική αυτή Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ, ενώ στο κλειστό γυμναστήριο παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και επωνύμων. Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος (Πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη), Βασίλης Σπανάκης (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), Γιάννης Καλλιάνος (Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας), Γιώργος Σταμάτης (Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας), Χρηστίδης Παύλος (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Αράπογλου Δήμητρα (πρώην Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας), η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Γιώργος Πατούλης, εκπροσωπήθηκαν από την κυρία Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος εθελοντισμού, ενώ ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής κος Νίκος Χαρδαλιάς εκπροσωπήθηκε από τον κύριο Γιάννο Δημήτρη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλιούπολης κος Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής κ. Νίκος Πέππας, η νεοεκλεγείσα Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής κα Μπέσυ Αργυράκη, καθώς και ο κος Ανδρέας Μπατιστάτος Ανδρέας και η κα Έλσα Παπαγεωργίου από την Γενική Γραμματεία ατόμων με αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ συμμετείχαν
Αθλητές-Παραολυμπιονίκες:
Σταματοπούλου Αλεξάνδρα – Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, Χάλκινο Μετάλλιο στο Τόκυο 2022 και 1η Παγκοσμίως
Καλουπτσή Σούλα
Ραπάη Δήμητρα – Αθλήτρια Ακοντίου & Μπάσκετ
Μαρία Κωνσταντινίδου
Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα – Ηθοποιός, Μαραθωνοδρόμος
Άννα Ντέντα – Κατ’ επανάληψη Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Άθλημα Μπότσια (Χάλκινο Μετάλλιο στο Τόκυο 2022)
Δήμητρα Λουκάκη – Μαραθωνοδρόμος
Ειρήνη Λάζαρου – Αθλήτρια Μπότσια
Αναστασία Χειμαριού – 1η Προπονήτρια Κολύμβησης στην Ελλάδα με Σύνδρομο DOWN
Δωροθέα Ζουμπουλίδου
Φριλίγκος Κυριάκος – Χορευτής, Μουσικός, Μαραθωνοδρόμος
Μπόσκος Δημήτρης – Ορειβάτης
Χαλάς Ιωάννης – Μαραθωνοδρόμος
Τσιγκάκος Γιάννης – Μαραθωνοδρόμος
Γλυκός Δημήτρης – Μαραθωνοδρόμος
Ρούσσης Σπύρος – Μαραθωνοδρόμος
Κωστάκης Γιάννης – Χρυσός Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, 6ος Παγκοσμίως
Γκογιάννου Εβελίνα – Μαραθωνοδρόμος
Μαρία Στυλιανή Μάρκου
Βάγια Γιαννακοδήμου
Θέμης Αιβαλιώτης

Συνοδοί:
Λαμπροπούλου Κατερίνα
Πολύμερου Βίβιαν
Κολοκοτρώνη Μόσχα
Γράψα Μαριάννα
Σερέτη Σμαράγδα
Κοζάνη Ίρις
Λειβαδίτη Χαρά
Παζαρλή Ελισάβετ
Μπαλατά Ηλέκτρα
Μαυροδήμου Κατερίνα
Πολύμερου Κωνσταντίνα
Ουζούνογλου Χαρίκλεια

Αθλήτριες:
Πηγή Δεβετζή – Χρυσή Ολυμπιονίκης στίβου
Nery Mantey Niangkouara – Χρυσή Ολυμπιονίκης κολύμβησης

Μοντέλα:
Αλεξανδροπούλου Σοφία – Μις Ελληνίδα 1992
Μοσκιού Έλενα – Μις Ελλάς 1987
Βελουδου Κατερίνα
Αμάντα Παρσωτάκη
Έφη Φυτά
Τσίτουρα Αναστασία
Βανέσα Φράγκου
Τερζή Έρρικα
Σταμούλας Άρης
Συννεφιάς Νίκος
Καρατζάς Γιώργος
Σταμούλας Άγγελος
Μάνος Αχιλλέας
Βασιλόπουλος Δημήτρης
Παυλόπουλος Κωνσταντίνος

Το www.infobasket.gr για μία ακόμη φορά στάθηκε στο πλευρό αυτής της μοναδικής Επίδειξης Μόδας, όντας ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας.