Η Α1… “μιλάει” για την Α2 (Μέρος Β’)

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! Η παρουσία του Χρήστου Πετροδημόπουλου στην Α2 αριθμεί πολλά χρόνια, συγκεκριμένα από το 2001 όταν και αγωνιζόταν με τη Λάρισα, γι΄ αυτό και τον κάνει από τα πιο κατάλληλα άτομα που μπορούν να μιλήσουν γι΄ αυτή. Χαρακτηριστικά έχει αγωνιστεί τόσο από στη Λάρισα όσο και στο ICBS, Κολοσσό Ρόδου και Δάφνη για να καταλήξει τη σεζόν 2009-10 στον Ικαρο Εσπερο.

Ο 30χρονος σέντερ μπορεί τη φετινή σεζόν να παίζει στα «μεγάλα σαλόνια» με τον Ικαρο Καλλιθέας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Α2.

Στο δεύτερο του απολογισμού της Α2, ο Χρήστος Πετροδημόπουλος μιλάει για το φετινό πρωτάθλημα, τα φαβορί αλλά και τις διαφορές με την πρώτη τη τάξει κατηγορία.

«Ολες οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχουν 2-3 που ξεχωρίζουν και οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο… καζάνι. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, άνετα ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο 30χρονος σέντερ, κάνοντας στη συνέχεια την εκτίμηση του για το ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα ανέβουν κατηγορία:

«O ΚΑΟΔ έχει ανέβει ήδη!»

«Για μένα ο ΚΑΟΔ έχει ήδη ανέβει και ψάχνουμε τους άλλους δύο. Πρόκειται για μία δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητή. Από εκεί και μετά 3-4 ομάδες θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση. Πιστεύω πως το Ρέθυμνο και η Ελευσίνα θα είναι μέσα σε αυτές, ενώ και το Λαύριο διαθέτει πολύ καλό υλικό. Επίσης, οι Ικαροι Σερρών, οι οποίοι έχουν δυνατή έδρα. Ομως, η αντοχή των ομάδων θα φανεί μετά τις γιορτές γιατί τότε θα δούμε αν θα λάβουν ή όχι την επιχορήγηση. Οι σύλλογοι της Α2 δεν έχουν έσοδα και βασίζονται σε αυτή, αν λοιπόν δεν την πάρουν τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

Αντίθετα, όμως ποιες ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή; «Νομίζω ότι η ΑΕΚ Αργους, ο Κόροιβος, ο Πανερυθραϊκός θα είναι τρεις από τις ομάδες που θα παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Επίσης, και η Ολυμπιάδα Πατρών, η οποία δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι στις κάτω θέσεις θα γίνει χαμός, γιατί οι ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο».

Επειτα από δύο μήνες συμμετοχής στα παρκέ της Α1 ο Χρήστος Πετροδημόπουλος αναφέρει τις διαφορές των δύο πρωταθλημάτων: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά γιατί στην Α1 δεν συγχωρούνται λάθη. Στην Α2 επειδή οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο μπορεί να μπεις σε ένα παιχνίδι, να το χτυπήσεις και να πεις ότι θα το κερδίσεις. Αντίθετα στην Α1 βγάζεις ένα πρόγραμμα στην αρχή της χρονιάς και λες ποια παιχνίδια θα πας να πάρεις. Ακόμα υπάρχει το πρόβλημα ότι μετά τις γιορτές δεν ξέρεις ποιοι ξένοι θα γυρίσουν και ποιοι παίκτες θα πληρωθούν».

Μέρος Α’
to be continued…