Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής της τήρησης των μέτρων τάξης του τελικού…

Ο έλεγχος στο κλειστό του Ελληνικού πριν απ’ την έναρξη του 38ου τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ήταν… εξονυχιστικός, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πορεία μόνο, για τους εκπροσώπους του Τύπου!!! Διότι κατά τ’ άλλα οι οπαδοί πέρασαν στο γήπεδο κάθε λογής… καλούδι. Και φυσικά δεν ήταν το μόνο πλημμέλημα της Αστυνομίας, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του υπουργού δημόσιας τάξης Νικόλαο Δένδια να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Ταξίαρχο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της τήρησης των μέτρων τάξης. Μία απόφαση, η οποία ελήφθη το πρωί της Δευτέρας (11/2), έπειτα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, ενώ παράλληλα όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. έχει διαταχθεί ΕΔΕ εις βάρος 24 αξιωματικών της αστυνομίας για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σχετικά με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους!
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει: 
«Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια για τα επεισόδια στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Καλαθοσφαίριση
Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος 24 Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σχετικά με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα το πρωί (11/02/2013), με αντικείμενο τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος στην Καλαθοσφαίριση, ο οποίος διεξήχθη χθες το βράδυ (10/02/2013), στο Κλειστό Γήπεδο του Ελληνικού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος.
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής στην πράξη της εκπεφρασμένης βούλησης της Πολιτείας για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές σαν αυτές που είδε το πανελλήνιο, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης. Σκηνές με τις οποίες, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, όχι μόνο αμαυρώνεται το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τραυματίζεται η διεθνής εικόνα της χώρας μας.
Κατόπιν της σύσκεψης:
1. Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος 24 Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη λήψη των μέτρων τάξης.
2. Με απόφαση επίσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης Ταξίαρχος».