«Επίσκεψη» του ΣΔΟΕ στην ΕΟΚ…

Το… ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ δεν φαίνεται να εστιάζεται μόνο σε «επισκέψεις» σε παράγοντες, σωματεία κι ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου. Διότι στο «μικροσκόπιο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος περνούν και τα άλλα σπορ, αρχής γενομένης απ’ το μπάσκετ!

Όπως μάλιστα αναφέρει ο έγκριτος δημοσιογράφος Αντώνης Παπουτσάκης στη στήλη «Καρφώματα» της εφημερίδας «Πατρίς» το ΣΔΟΕ πρόσφατα έκανε έλεγχο και στην ΕΟΚ, προκαλώντας αρκετό εκνευρισμό στον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Βασιλακόπουλο. Όχι – όπως αναφέρει ο καλός συνάδελφος – διότι το ΣΔΟΕ βρήκε κάτι μεμπτό στα γραφεία, αλλά διότι «από το πουθενά άρχισε τους ελέγχους».

Η χρήση του «απ’ το πουθενά» μόνο τυχαία δεν είναι, όπως φανερώνει το δημοσίευμα, διότι όπως συμπληρώνει: «Κάποιοι κάνουν λόγο για τυπικό έλεγχο και κάποιοι άλλοι “κοιτάζουν” προς Κρήτη μεριά, μια και μέλος της Ένωσης προ μηνών είχε κάνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ για τα οικονομικά της ΕΚΑΣΚ»!

Η ουσία, πάντως, είναι πως ο συγκεκριμένος έλεγχος έχει προκαλέσει μία κάποια αναστάτωση. Και την Τετάρτη (20/10), που έχουν προσκληθεί όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών της χώρας σε σύσκεψη στην Ομοσπονδία, αναμένεται με ενδιαφέρον να μάθουμε εάν θα υπάρξει κάποιο σχόλιο περί του θέματος. Επισήμως, βέβαια, αυτή η σύσκεψη έχει σαν θέμα το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα…

Αυτή, ωστόσο, η «επίσκεψη» του ΣΔΟΕ στην ΕΟΚ έχει «θορυβήσει», όπως αναφέρει ο συνάδελφος στα «Καρφώματα» και την Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας, που απέστειλε έγγραφο προς τα μέλη της και κυρίως από την Α2 και κάτω, ζητώντας τους να κόβουν παραστατικά για όλα τα έξοδα που κάνουν όταν πηγαίνουν σε αγώνες. Φυσικά η εύλογη απορία του συναδέλφου είναι εάν στο τέλος αυτή η κίνηση θα επιβαρύνει φορολογικά τους διαιτητές!