Σμυρνιώτης: «Η άμυνα μας έδινε εμπιστοσύνη»

Παρουσιάζοντας το καλό του πρόσωπο ο Αρκαδικός πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Πανελευσινιακό αφήνοντας τον Γιάννη Σμυρνιώτη ικανοποιημένο. Ο τεχνικός των Αρκάδων σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο παιχνίδι αναφέρθηκε στην άμυνα που έπαιξαν, χαρακτηρίζοντας την το κλειδί για τη νίκη, αλλά για το κομμάτι της τακτικής. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο τάιμ άουτ που πήρε, ώστε να καλύψει τη διαφορά των 15 πόντών΄.

 Για το αν η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης:

«Αυτό ήταν σαφέστατο, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και πριν καν βγούμε να παίξουμε το ματς. Είχαμε πει ότι το μυαλό μας και όλη η συγκέντρωσή μας, θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά στην άμυνα. Από εκεί και πέρα στην επίθεση προσπαθήσαμε να βρούμε ισορροπία έχοντας δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής και νομίζω ότι πήγαμε καλά. Όταν καταφέρνουμε να έχουμε 15 ριμπάουντ διαφορά από την αντίπαλη ομάδα, νομίζω ότι είναι τεράστια διαφορά, κι αυτό νομίζω ότι ήταν το ένα σημείο στο οποίο κρίθηκε σήμερα το παιχνίδι. Το άλλο είναι ότι όταν καταφέρνεις και κρατάς έναν παίκτη σαν τον Κακλαμάνο με συνδυασμένες άμυνες και προσωπικές στους 6 πόντους, νομίζω ότι αυτό είναι το πλέον σημαντικό για την ομάδα. Από αυτό ξεκινήσαμε, σ’ αυτό τελειώσαμε και βέβαια να μην ξεχάσουμε το μεγάλο πάθος και διάθεση που είχαν τα παιδιά. Πιο πολύ βέβαια στην άμυνα η οποία τους έδινε και εμπιστοσύνη στην επίθεση».

Για το γεγονός ότι ζήτησε time out, ενώ η διαφορά ήταν στους 14 πόντους, για να καλύψει την διαφορά των 15 πόντων:

«Με την ίδια λογική και με πολύ μεγαλύτερη, θα γίνω «καυστικός», αλλά έτσι είναι η ζωή, θα έπρεπε να παρεξηγηθώ. Πολύ περισσότερο όταν μόλις την 2η αγωνιστική στα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν πάρει time-out με σκοπό να κάνουν τη διαφορά από το +12 στο +14 που τελικά και έγινε. Πόσο μάλλον εάν ήταν αυτή η διαφορά στο +13 ή στο +14 που ήταν και έπρεπε να την κάνουμε +15 για να την κερδίσουμε. Είμαστε πολύ κοντά στη βαθμολογία, την άλλη αγωνιστική μπορεί να είμαστε ισόβαθμοι, αλλά θα μετρήσει σίγουρα η διαφορά. Αν ήταν η διαφορά στο +7 ή στο +5, εγώ τουλάχιστον έχω δείξει δείγματα και της προσωπικότητας αλλά και του ήθους μου και δεν θα έπαιρνα ποτέ time-out. Άρα αυτό σημαίνει ότι το πήρα αποκλειστικά και μόνο για να κερδίσω τη διαφορά. Κάτι που νομίζω ότι δεν έγινε στον πρώτο γύρο, που όμως δεν σημαίνει κάτι. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει για την ομάδα του και το πώς μπορεί να επιλέξει να χειριστεί τον πάγκο του».

Για την επιθετική ωριμότητα των παικτών του Αρκαδικού:

«Νομίζω συνέβη αυτό, γιατί πολύ απλά ποτέ μέχρι τα τελευταία 50 δεύτερα και ένα λεπτό του παιχνιδιού δεν σκεφτήκαμε τη διαφορά. Δηλαδή πάντα σκεφτόμασταν να παίξουμε και να κερδίσουμε το ματς. Από εκεί και πέρα ότι μας έδωσε το παιχνίδι το διεκδικήσαμε και το πήραμε και φτάνοντας στο τελευταίο λεπτό, κοιτάζοντας τη διαφορά μας εκείνη την ώρα και εγώ από τον πάγκο και τα παιδιά από τον αγωνιστικό χώρο λειτουργήσαμε με αποκλειστικό σκοπό, από τη στιγμή που είχαμε «κλειδώσει» το ματς, να πάρουμε και τη διαφορά. Ήταν λογικό και όντως δείξαμε ωριμότητα όλοι οι παίκτες και στο ένα και στο άλλο κομμάτι και τους αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια».

 Για τη συνέχεια με την Ολυμπιάδα Πατρών:

«Κάθε παιχνίδι τώρα έτσι όπως είμαστε σ’ αυτή τη θέση, νομίζω ότι ειδικά μετά τη νίκη στο Άργος είναι σαν να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Επειδή είμαστε κάθε μέρα με το προπονητικό τιμ, πολλές ώρες και με τα παιδιά και όλη την ομάδα, νομίζω ότι η νίκη στο Άργος εκτός από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ήταν πολύ δυνατό το ψυχολογικό κομμάτι. Πιστεύω ότι και γι’ αυτό μπήκαμε έτσι στο παιχνίδι και κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε εντελώς αυτούσια, διαφορετικά, και δεν νομίζω ότι έχουμε σκέψεις για ένα τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο παιχνίδι. Απλά για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό κοιτάμε, γι’ αυτό έχουμε σκοπό και σαφώς η ομάδα είναι σαν να κάνει νέο ξεκίνημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, επέστρεψε και ο Γκιζόγιαννης ο οποίος μας έδωσε σίγουρα αυτοπεποίθηση, ωριμότητα και σοβαρότητα μέσα στο παιχνίδι μας και μαζί με τους άλλους δέσανε. Οι δύο νίκες μας οδηγούν σε καλύτερα κομμάτια και ψυχολογικά και τεχνικά».