«Στον αθλητισμό υπάρχει και ο όρος του fair play»…

Η άρνηση του Πολυκράτη Σάμου να συναινέσει στην αλλαγή ημέρας διεξαγωγής της αναμέτρησης με τον Γυμναστικό Χαλκίδας, προκάλεσε την αντίδραση της ομάδας της Εύβοιας. Μία αντίδραση η οποία εκφράστηκε μέσα από μία ανακοίνωση άκρως «καυστική», στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «… στον αθλητισμό υπάρχει και ο όρος του fair play» προτρέποντας τη «νεόκοπη» – όπως την χαρακτηρίζει – ομάδα του Πολυκράτη στην Γ’ εθνική να επιδιώκει να δημιουργεί τις καλύτερες σχέσεις με τα σωματεία των εθνικών κατηγοριών» και παράλληλα τους εύχεται καλή πορεία στο πρωτάθλημα…

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης του Γυμναστικού:
«Ο Γυμναστικός  επιθυμεί να εκφράσει την ταπεινή του διαμαρτυρία , προς την διοίκηση του συλλόγου ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΣΑΜΟΥ , για την άρνησή τους να μεταφερθεί το παιχνίδι της Κυριακής ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ , το Σάββατο 29/10 ή ακόμη και την Παρασκευή που είναι η αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Λόγω της αργίας του τριημέρου οι υπεύθυνοι του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ δυσκολεύονταν να βρουν αεροπορικά εισιτήρια για την επιστροφή από το νησί της Σάμου την Κυριακή το βράδυ , και για αυτό το λόγο επικοινώνησαν και με την ΕΟΚ και με την διοίκηση του ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ έτσι ώστε να παρακαλέσουν για την μετάθεση του αγώνα είτε το Σάββατο το απόγευμα είτε την Παρασκευή το βράδυ έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν , στην έκδοση των εισιτηρίων με τις αεροπορικές πτήσεις της Παρασκευής 28/10 και του Σαββάτου 29/10 οι οποίες δεν είχαν την δυσκολία κράτησης των βραδινών πτήσεων της Κυριακής 30/10 στις οποίες δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες θέσεις για τα μέλη της αποστολής της ομάδας μας.

Οι υπεύθυνοι της ΕΟΚ ομολογουμένως κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν την ομάδα μας , έτσι ώστε σε συνεννόηση με την ομάδα του ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ να αλλάξουν την ημέρα του αγώνα , αλλά η άνθρωποι της ομάδας της ΣΑΜΟΥ επικαλούμενοι πρόβλημα με τις ώρες του γηπέδου αρνήθηκαν χαρακτηριστικά!!!!!!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα , τελικά η ομάδα μας να ταξιδέψει με λιγότερα μέλη στο νησί ( 10 παίκτες , και όχι 12 , ο προπονητής χωρίς τους βοηθούς του και ο γενικός αρχηγός, χωρίς τον φροντιστή της ομάδας ) αφού δεν μπόρεσε να εκδώσει περισσότερα εισιτήρια.

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην ομάδα της ΣΑΜΟΥ ότι στον αθλητισμό υπάρχει και ο όρος του fair play όχι μόνο για τους αγωνιστικούς χώρους αλλά και για τις σχέσεις των ομάδων και των ανθρώπων του αθλητισμού γενικότερα.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η  διοίκηση του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ σε αντίστοιχο αίτημα του ΕΡΓΟΤΕΛΗ για μετάθεση πρώτα και μετά αναβολή του μεταξύ τους αγώνα της Κυριακής 23/10 ,λόγω απεργίας της ΠΝΟ και έλλειψης πλοίων , το αποδέχτηκε με ευχαρίστηση μάλιστα , και δέχτηκε για αυτό το λόγο τα ευχαριστήρια του υπευθύνου της ομάδας του ΕΡΓΟΤΕΛΗ κυρίου ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

Αγαπητοί φίλοι της ΣΑΜΟΥ επειδή είστε νεόκοποι στην Γ΄ Εθνική κατηγορία , πρέπει από τώρα που είναι νωρίς να δημιουργήσετε τις καλύτερες σχέσεις με τα σωματεία των εθνικών κατηγοριών , και κάτι τέτοιες ενέργειες , σας αποτρέπουν και σας αποξενώνουν από το αθλητικό πνεύμα που υπάρχει σε όλες τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής και του Μπάσκετ γενικότερα .Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει , μέσα από τον ανταγωνισμό και όχι να δημιουργεί αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο.

Εμείς σαν ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ παρ όλα αυτά εν΄ όψει του μεταξύ μας αγώνα της Κυριακής 30/10 τελικά , σας μεταφέρουμε την αθλητική “αγάπη” και “φιλία” μας και ευχόμαστε ένα ήσυχο και μέσα σε αθλητικά πλαίσια , παιχνίδι.

Επίσης ευχόμαστε ολόψυχα στην ομάδα του ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ καλή επιτυχία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής , γιατί οι εθνικές κατηγορίες χρειάζονται τις ομάδες της επαρχίας».