«Το ενδιαφέρον θα μείνει αμείωτο ως το τέλος»…

Φίλοι μου γεια σας,

Ξεκίνημα δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα της Α2 και όλα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι το τέλος. Τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, όπου κατά την ταπεινή μου άποψη, θα γίνουν μάχες για το ποιος θα ανέβει και ποιος θα υποβιβαστεί.
Στην κορυφή πέραν του ΚΑΟΔ, που έχει καπαρώσει την μία θέση ανόδου, τρεις ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις εκείνη που απομένει, ενώ στην ουρά γίνεται το… έλα να δεις! Τα πράγματα θα μπλέκονται περισσότερο όσο θα περνούν οι αγωνιστικές, αρχής γενομένης από την επόμενη, που με ήττα της Ολυμπιάδας στο Ρέθυμνο και νίκη του Παγκρατίου επί του Ερμή, αυτόματα οι «πορτοκαλί» μπλέκουν σε περιπέτειες. Και δεν είναι μόνο η Ολυμπιάδα που μπορεί να μπλέξει αλλά όλες οι ομάδες που είναι εκεί γύρω στους 21 με 23 βαθμούς, αφού με την αστάθεια που τις διακρίνει αγωνιστικά, δεν μπορούν να είναι σίγουρες για την παραμονή τους.

Μετά την μεγάλη εισαγωγή, ας «πιάσουμε» το παιχνίδι της ημέρας. Το Κόροιβος Αμαλιάδας-Αμύντας. Ένα παιχνίδι που δίνει δύναμη για την συνέχεια στους φιλοξενούμενους με την παλικαρίσια νίκη και παράλληλα πιστοποίησε την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η ομάδα με την αλλαγή προπονητή. Νίκη που ήρθε χάρη στην εμπειρία των παικτών του Αμύντα, αφού η Αμαλιάδα πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις να πάρει την νίκη, όμως το άγχος και οι βιαστικές επιλογές την ανάγκασαν να κυνηγάει το σκορ για τρία δεκάλεπτα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο που είχε πιο καθαρό μυαλό, βρήκε λύσεις, ισοφάρισε το ματς αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο δεν άντεξε. Το άγχος και η βιασύνη έκαναν ξανά την εμφάνισή τους και ο Αμύντας πήρε μια νίκη που του επιτρέπει να αναπνέει πια ελεύθερα. Οφείλω να ομολογήσω ότι δίνουν πραγματικά μεγάλη μάχη εκεί στην Αμαλιάδα, χωρίς να είναι κακή ομάδα, ίσα-ίσα προσπαθούν όσο μπορούν για το καλύτερο. Δεν αρκεί όμως καθώς στο ρόστερ έχουν μόνο 2-3 παίκτες που μπορούν να τραβήξουν την ομάδα στα δύσκολα.

Το πρόβλημα έγκειται επίσης και στο ότι ο Κόροιβος δεν έχει ταυτότητα και χαρακτήρα στην κατηγορία σαν ομάδα -αφού μην ξεχνάμε ότι πήρε με «συγχώνευση» τη θέση της Ξάνθης- και ίσως να είναι πολύ πιο δύσκολο να καταλάβουν σε τι βαθιά νερά βούτηξαν.
Και όταν – κατά την άποψή μου – για ότι κερδίζεις, δεν ματώσεις μέσα στο γήπεδο τότε δύσκολα το εκτιμάς και το σέβεσαι.
Μακάρι να τα καταφέρουν!!!!

Για τον Αμύντα τώρα, η έλευση του Αλέξη Ζαβού έφερε την άνοιξη στην ομάδα αφού δείχνει πολύ βελτιωμένη, ως προς τα αποτελέσματα τουλάχιστον. Μία ομάδα χτισμένη στην μπασκετική φιλοσοφία του Κώστα Σορώτου που στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου δεν βρήκε ρυθμό και με κακή αγωνιστική εικόνα που δεν κατάφερε να την διαχειριστεί. Οι παίκτες προσπαθούσαν αλλά τα αποτελέσματα δεν τους δικαίωναν για την προσπάθεια που έκαναν.
Η παρουσία του νέου προπονητή έδωσε αέρα και αυτοπεποίθηση σε όλους, οι παίκτες απέκτησαν εμπιστοσύνη μα προπάντων, ηρεμία στα αποδυτήρια που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι εάν θέλεις να βγεις από μια κρίση.

Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, ας ελπίσουμε τουλάχιστον όλοι εμείς που αγαπάμε το μπάσκετ ότι θα ΔΟΥΜΕ τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος!!!!!!!!!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ