«Έκλεψε» την παράσταση ο Πιτίνο στην γιορτή του ΣΕΠΚ…

Η όμορφη κοπέλα που παρέδωσε στα χέρια του Παναγιώτη Γιαννάκη το βραβείο που θα παραλάμβανε λίγα λεπτά αργότερα ο Ρικ Πιτίνο κέρδισε τη… ματιά του Αμερικανού προπονητή(!), ο οποίος είχε παραπάνω από ένα καλό λόγο να πει για τους Έλληνες προπονητές. «Όλοι έχουμε το ίδιο πάθος, το ίδιο συστατικό. Είμαστε «πεινασμένοι» για το μπάσκετ», ανέφερε ο Αμερικανός προπονητής, επισημαίνοντας ότι αντίθετα απ’ ότι συμβαίνει συνήθως εκείνος ήρθε στην Ελλάδα και έμαθε πολλά! Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει το πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να στέκεται δίπλα στον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι όταν θα κοουτσάρει την εθνική ομάδα θα «μάχεται» για εκείνη και θεωρεί ότι όλοι θα είναι στο πλευρό του…

Ο Αμερικανός προπονητής ήταν ένας από τους τεχνικούς που βρέθηκαν την Κυριακή στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Περισσότεροι από 200 προπονητές παρέστησαν στη γιορτή, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Πέραν του Πιτίνο πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν επιδράσει σημαντικά στο άθλημα, όπως ο Γιώργος Ζευγώλης, ο Νίκος Αποστολίδης, ο Ανδρέας Πολέμης και ο Μανώλης Δημητρίου. Επίσης, βραβεύτηκαν οι προπονητές που κατέκτησαν τίτλους και είχαν επιτυχίες την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλοςδεν κατάφεραν να παραβρεθούν, ευχαρίστησαν όμως τον Σύνδεσμο για την τιμή μέσω video που προβλήθηκαν. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ντέιβιντ Στερν και του Κόμπι Μπράιαντ, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή τις πρώτες ημέρες του 2020.