Έκοψαν την πίτα τους οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης

veteranoi thesslonikis_kopi_tis_pitasH πρωταθλήτρια ομάδα του 1979, ο Άρης, ο Δημοσθένης Φυντανίδης κι ο Άγις Κυνηγόπουλος βραβεύθηκαν στην κοπή πίττας των βετεράνων καλαθοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης, με τον Γιάννη Ιωαννίδη να θυμάται τα κατορθώματα του Χάρη Παπαγεωργίου και του αρχηγού της ομάδας εκείνης, του Βαγγέλη Αλεςξανδρή αλλά και μια πλειάδας αστέρων της εποχής. Ο “Ξανθός” μάλιστα αναφερόμενος στις επιτυχίες του Άρη εκείνης της εποχής σχολίασε ότι “… ήταν μία ομάδα που σημείωσε δέκα 100άρες κι είχε ραχοκοκκαλιά τα δικά της παιδιά. Οι δημοσιογράφοι έπαιρναν τηλέφωνο βάζοντας μπροστά το 031 για να γράψουν για μπάσκετ“, δίνοντας το στίγμα της μπασκετομάνας Θεσσαλονίκης, ενώ ο πρόεδρος του συνδέσμου Πάρις Πετράς στάθηκε στο γεγονός ότι η χρονιά που “έφυγε” ήταν μία χρονιά στην οποία ο σύνδεσμος πρωτοστάτησε σε μια διοργάνωση ολυμπιακών διαστάσεων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που έγινε τον Ιούλιο με τη συμμετοχή- ρεκόρ 176 ομάδων και πολλές ελληνικές διακρίσεις.
Όπως κάθε χρόνο, προσωπικότητες, παίκτες, προπονητές και παράγοντες που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στο χώρου μπάσκετ, τιμήθηκαν, σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης, από τον Σύνδεσμο Βετεράνων της Θεσσαλονίκης. Η πρωταθλήτρια ομάδα του 1979, ο Άρης είχε την τιμητική του, ενώ το παρών έδωσαν οι πρωταθλητές Διονύσης Ανανιάδης, Βασίλης Παραμανίδης, Στέλιος Καλαντίδης, Στράτος Βαμβακούδης, Σταύρος Χωλόπουλος, Διαμαντής Σκόνδρας. Απουσίασαν, αλλά, έλαβαν τιμητική διάκριση, ο Δημήτρης Νάστος, ο Μιχάλης Σπηλιώτης και ο Γιωργής Μπουσβάρος καθώς και ο Τάσος Σπάρταλης, «έφυγε» νωρίς.
Παρόντες ήταν, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θόδωρος Καράογλου και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ενώ παρέστησαν επίσης και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός και Σταυρούλα Ξουλίδου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς (και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων) Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Λυσσαρίδης και ο Θόδωρος Μπαχάρογλου, ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, καθώς κι ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Στρατής.
Ακόμη, ο Λάκης Τσάβας, ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Παναγιώτης Βαφειάδης, ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο Δημήτρης Νικηφόρος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος (διαιτητής FIMBA), στελέχη από το χώρο της διαιτησίας (ο αντιπρόεδρος του ΣΔΚΘ, Χρήστος Πολυχρονιάδης) καθώς και επικεφαλής του συνδέσμου κριτών μπάσκετ.