Έμφαση στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα το μήνυμα του Λιόλιου στους προέδρους των Ενώσεων…

«Χωρίς αναπτυξιακά, δε θα έχει χρηματοδότηση»… Το μήνυμα ήταν σαφές από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο προς τους προέδρους των τοπικών Ενώσεων, που βρέθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας κι ενημερώθηκαν… επί παντός επιστητού! Η συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες, δεν ήταν απλά «εθιμοτυπικού χαρακτήρα», αλλά είχε αρκετή «ουσία». Οι πρόεδροι των Ενώσεων ενημέρωσαν τον Βαγγέλη Λιόλιο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει – κυρίως λόγω του Covid 19 – αλλά του εξέθεσαν και κάποιες απόψεις και προτάσεις τους. Από την πλευρά του εκείνο που ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο αναπτυξιακό κομμάτι.

Παμπαίδες, παγκορασίδες, μίνι αγοριών και κοριτσιών είναι οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να δώσουν αρκετή βαρύτητα. Η δημιουργία τουρνουά, στα οποία θα μπορούν τα παιδιά ν’ αποκομίζουν εικόνες και παραστάσεις είναι ένας σημαντικός τομέας. Στον οποίο μάλιστα θα υπάρχει και μία απαγόρευση, την οποία κανείς δεν θα μπορεί να… ξεχάσει: Δεν θα υπάρχει σκορ!

Το… άγχος, βέβαια όλων όσοι παρέστησαν σ’ αυτό το ραντεβού ήταν πώς θα μπορέσει να λυθεί ένας σημαντικός «πονοκέφαλος» που δημιουργείται με αυτά τα τουρνουά. Το κόστος. Με την ΕΟΚ να δίνει άμεσα τη λύση, ξεκαθαρίζοντας ότι τα έξοδα των διαιτητών και των κριτών (μετακινήσεις, διαμονές) θ’ τα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ομοσπονδία.

Ένα άλλο σημείο το οποίο… έπεσε στο τραπέζι ήταν και το πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές ομάδες, με την έλλειψη δρομολογίων πλοίων τους χειμερινούς μήνες, στοιχείο που ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος. Και σ’ αυτό τον «πονοκέφαλο» ο πρόεδρος της ΕΟΚ έδειξε ότι έχει τη λύση, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των νησιωτικών περιοχών ότι έχει καταρτιστεί ένα σχέδιο για επιπλέον χρηματοδότηση στις νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των μετακινήσεων.

Απαντήσεις που αφήνουν νότα αισιοδοξίας, αρκεί βέβαια να μετατραπούν από λόγια σε έργα. Με τον Βαγγέλη Λιόλιο, πάντως να ξεκαθαρίζει ουκ ολίγες φορές προς τους προέδρους των Ενώσεων πως τα πάντα έχουν άμεση συνάρτηση με τα αναπτυξιακά, καθώς για τον ίδιο αυτό έχει σημασία. Να μπουν οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο στο ελληνικό μπάσκετ, δίνοντας έμφαση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας…

Του Ιωάννη Νοταρά